Blogg, Bøkene

Jeg skriver bok (igjen)!

5 comments

Jepp, katta er ute av sekken. Det blir en bok nummer to, og det blir i 2018!

Det vil si, hvis du følger meg på sosiale medier, som du jo seg hør og bør, for det er der nyhetene kommer først, vet du, har fått med deg at jeg er godt i gang med bok nummer to! Eller om du leste posten min fra julaften, der klarte jeg også å såvidt snike det inn.

Jeg begynte å pønske på neste bok allerede i januar i fjor, bare tre måneder etter at den første boka var ute. Etter en god stund og flere diskusjoner med forlaget, iblandet ny redaktør, en sommerferie i mellom, et bryllup, en bryllupsreise, et huskjøp og oppussing (puh, 2017 ble litt av et år), har altså det nye bokkonseptet formet seg, sakte men sikkert.


Følg meg på sosiale medier for både mat og prat!

Facebook: Green Bonanza
Facebook-gruppe: Grønt = Godt
Instagram: @greenbonanza
Snapchat: greenbonanza


Den forrige boka handlet jo om grønnsakene. Å sette råvarene i fokus, ta smakene tilbake, prøve noe nytt, lage noen nye vaner, kaste mindre mat. Inne i miksen var det mye personlig. Anekdoter, historier om mormor, mamma og bestemor, mine minner knyttet til mat og matlaging. Og til mitt hjertes store glede, er det disse delene dere tar opp når dere forteller meg om boka, at dere leser tekstene om igjen, at dere liker at jeg er såpass personlig, at dere føler at dere blir kjent med meg, som står bak, at det ikke bare er en bunke oppskrifter. Ikke at dere ikke liker oppskriftene, for det virker det også som dere gjør. Puh!

Alt dette tar jeg med meg inn i den nye boka. I så stor grad, faktisk, at boka rett og slett handler om å skape nye matminner. Både alene, men også sammen. Fikk dere med dere artikkelen min om meze? Uten at dere visste det var det en liten test, for det er sånne ting jeg skal fylle boka med. Middagsselskap, rett og slett, lage maten sammen, servere snackbar mat til mange, eller til få, eller for den saks skyld: Til seg selv. Det blir nye historier, nye minner, små og store oppskrifter, forslag til hva som funker sammen, og metoder for å lære seg å lage flere ting på en gang.

Jeg tenkte at jeg skal komme litt tilbake til selve oppskriftene, men jeg kan avsløre at det blir mat fra alle mine favorittmatkulturer, og at oppskriftene ikke blir vanskelige, men kanskje litt mer uvante for noen? Det blir selvfølgelig masse umami, masse friske råvarer, og masse, masse fleksibilitet sånn at det lar seg gjennomføre både til hverdag og til fest.

Det er fortsatt på samme forlag som sist, Cappelen Damm, og jeg er så heldig at jeg har fått med meg samme team som sist, med fotograf Josefin Linder og designer Ingrid, som jobber hos Cappelen. Jeg har en ny redaktør siden sist, og det går også strålende fint. Hei, hvor det går – i oktober blir det bok!

5 Comments

 1. Hedda

  Heia Miamore! Gleder meg til ny bok.

 2. Ragnhild

  Hei! Framleis kjøttetande, men fantastisk fin blogg med deilige oppskrifter! Veldig inspirerande Supermoro! Du gjer det absolutt meir fristande, og enklare å velge plantebasert!

 3. werner schaefer

  Hallo Mia, this is Werner from Germany. Sad, that I can´t read your blog… We have your green bonanza book in german, but we are not able to read your blog or on your homepage. It would be very helpful to have a translate option or something like this.
  Best greetings Werner

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.