Start dagen med en frisk, syrlig og næringsrik smoothie!
Drikke

Grønn smoothie med sitrus og ingefær

Nivå Enkel 2 comments

Er du sånn som meg, som ikke er noe særlig frokostmenneske? Næringsrike og fargerike smoothies er løsningen!

2 porsjoner
Veganske, såklart
ca 3 minutter

Ukedagene går så fort, så fort, så fort for tiden! Jeg har en jobb, jeg skriver en bok, jeg prøver å holde liv i denne bloggen, jeg er finalist (!) i Vixen Influencer Awards (tenk at dere har stemt meg helt til finalen! Dere er koko, verdens beste, og nok en gang koko! Jeg digger dere!),  jeg har snakka om Oslo-favoritter hos Urbania Magasin, og jeg prøver å bade hvertfall to ganger i uka for å få litt zen inn i livet også. Hei hvor det går! Og hva glemmer jeg? Frokost. Jeg glemmer frokost.

Frem til boka er ferdig er helgene blokka ut til bok. Det er to unntak, jeg skal en liten tur (med tog!) til Stockholm om et par uker, og jeg skal ta med meg Øystein på et ørlite spa-retreat. Bortsett fra det er det bok, mat, blogg, oppskriftsutvikling og skriving fra morgen til kveld lørdag og søndag, på repeat. Jeg har funnet ut at jeg er nødt til å starte dagen med noe dritfint, så jeg står opp før Øystein (han har et mål om å ha en ok døgnrytme, og det innebærer at jeg vekker han i helgene. Her er vi ett A- og ett B-menneske, kan du si), går ned, hilser på kattene, koker kaffe, og tar med to kaffekopper og en liten skål med sjokolade opp i senga igjen. Der vekker jeg Øystein, skrur på P2, drar opp persiennene, og drikker kaffe mens jeg ser ut på Bunnefjorden. Det dere, er en ganske herlig start på dagen. Anbefales på det varmeste.

Start dagen med en frisk, syrlig og næringsrik smoothie!

Og deretter starter dagen. Vi bruker ikke tid på å lage store helgefrokoster når jeg uansett skal stå på kjøkkenet hele dagen, så det blir ofte smoothiefrokoster. Jeg er fortsatt ikke lei min nye grønne favoritt fra i sommer med ingefær og kanel, men jeg har begynt å eksperimentere med noen varianter av den, inkludert denne! Dette er en syrlig smoothie, det liker vi godt her i huset. Kanelen er tatt ut, og sitrusen er lagt til. Jeg skjærer av skallet, deler frukta i fire og slenger dem rett i blendern. De blir så finmost at du ikke merker fruktkjøttet, og jeg synes det er bedre å bruke hele enn å bare skvise ut safta. Hempfrø er en ny favoritt her i huset (det kommer en liten råvare-tekst om den etterhvert også), den inneholder mye gode proteiner og næringsstoffer. Du kan droppe den om du ikke har, det har ingenting å si for smaken.

Spinat, frossen banan og hempfrø i smoothie er god næring

Grønn sitrus- og ingefærsmoothie

2 små / 1 stor grapefrukt
1 appelsin
1 sitron
1,5 frossen banan
ca 60 gram / to håndfull spinat
1 tommel ingefær
2-3 ss hempfrø
3 dl usøtet plantemelk (jeg brukte mandel)

Jeg håper du har begynt med banan i fryseren-trikset? Det gjør enhver smoothie veldig mye bedre, og ikke minst raskere. Noe må være kaldt i den, tenker jeg, hvis ikke blir det bare varm gugge!

Skjær skallet av grapefrukt, appelsin og sitron, og ha fruktkjøttet i blendern. Kjør blendern til de er en fin juice. Ha deretter oppi spinat, og kjør blendern til det også er en fin juice.

Ha deretter oppi banan, ingefær, hempfrø og plantemelk. Kjør til du har en fin konsistens på smoothien. Smak deg frem – om du synes det er for mye sitrus kan du ha oppi litt mer banan, det er den som justerer syrligheten.

Start dagen med en frisk, syrlig og næringsrik smoothie!

2 Comments

  1. anlaug helene

    smoothie er så digg, denne må jeg teste! jeg drømmer litt om en ny, kraftig blender, kan jeg spørre hvilken du har og om den er å anbefale?

    • Klart du kan! Jeg har en RAW Pro-blender. Den er absolutt å anbefale, det er en helt annen liga enn mange av de vanlige blenderne. Mitt beste tips er å kjøpe en blender som ikke har løse deler. De som har sånn at du kan skru av bunnen på blenderkolben kan du banne på at løsner av seg selv. Det er også viktig at festet til motoren er av metall (se under kolben), ikke av plast. Det er den delen som ofte svir seg. Disse RAW-blenderne koster dessverre litt, men er mulig å få på tilbud innimellom. Søstra mi har en Wilfa raw (tror den heter det), den er også god. Bruker man blender endel, og også til nøtter og andre harde ting, er det en god investering!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.