Varme vintergryter

Ja, da har jeg altså begynt med rim! Neida. Men det er fortsatt vinter, og det er fortsatt godt å varme seg på gryter til middag, og her er en håndfull gode forslag, om jeg får si det selv.


Følg meg på sosiale medier for både mat og prat!

Facebook: Green Bonanza
Facebook-gruppe: Grønt = Godt
Instagram: @greenbonanza
Snapchat: greenbonanza


Det er også noe med det å lage hele middagen i én gryte, jeg må innrømme at jeg er veldig fan av det. I tillegg er gryter alltid best på dag to, så å lage det på forhånd for å varme det opp igjen etter, det går så innmari bra. Lett å lage mye av også, og med en god håndfull linser oppi er du sikra proteinholdig middag, i tillegg til at det naturligvis er proppa av grønnsaker. Whats not to love? Jeg bruker mye røde linser i gryter, de er billige å kjøpe tørre i store kvanta, og de har lang, lang holdbarhetstid. Perfekt.

Linsegryte med gresskar og og spinat

Gresskar er en snasen ingrediens. Alene kan den egentlig være litt kjedelig, men i en gryte som dette kommer den til sin rett, med en sødme som møter litt substans og krydder. Spinat er en god grønnsak å ha oppi helt til slutt. Om du ikke har gresskar kan du helt fint bruke både søtpotet og gulrot istedet.

Linsegryte med gresskar og varmende krydder - helt perfekt høstmat!

Linsegryte med curry, kikerter og poteter

Dette er en gammel studietidfavoritt, med billige, næringsrike og solide grønnsaker, og dette er gryta som gjorde at jeg for alltid forelska meg i poteter som har kokt i en god, solid kraft. Det er ikke noe bedre, altså!

Min faste studentmiddag:

Linsegryte med curry, kikerter og spinat

Til tross for ganske likt navn som den forrige – denne er ganske annerledes! Her er det både tomat og kokosmelk, spinat og kikerter, og et lass med andre grønnsaker. Masse koriander og lime på toppen gjør dette til en mer thai-gryte enn indisk-curry.

Jasså, det regner, sier du? Currygryte med kikerter og spinat, da.

Soppgryte

Nå er vi over i noe heeelt annet! Dette er en klassisk bourguignon, som vanligvis lages med kjøtt, men som her selvfølgelig ikke gjør det, men med sopp. Så mye smak utav så lite! Kjempegodt sammen med potetmos, faktisk. Godt godt.

Når du tenker deg om - høres det ikke helt perfekt ut med en varm og mettende soppgryte?

Chili sin carne 

Chili sin carne må jo også med, selvfølgelig. Denne kan du fint spise alene, eller du kan ha den med både ris, nachochips, guacamole og the works! Den går fort å lage, men jo lenger den får koke, jo bedre blir den.

Vegetarisk (og vegansk) chili sin carne med bønner og ovnsbakt søtpotet

Chana masala

Klassikeren chana masala er selvfølgelig med, den er perfekt å varme seg på gjennom vinteren. Visste du at dette er en av de mest leste oppskriftene på bloggen gjennom alle tider? True story.

Nøkkelen til verdens beste, og veganske, chana masala er todelt: God tid. Gode råvarer.

Tomat- og spinatgryte med ris

En fersk oppskrift som allerede har blitt en favoritt hos flere av dere! Den er enkel å lage, og hvis du tar en boks kikerter oppi har du et fullgodt måltid i denne. Et varmt pitabrød er perfekt ved siden av.

Tomatgryte med spinat og ris

Det var mine gryteanbefalinger i denne omgangen – har du en favoritt?

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Anne

    En favoritt er veganmisjonens chana mandel masala. Den er perfekt kremet og mer mettende med malt mandelmasse i.
    http://www.veganmisjonen.com/2012/04/oppskrift-chana-masala-kremet.html

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.