Er du skeptisk til brokkoli? No more!
Middag

Grilla brokkoli med chilli

2 comments

Ikke sant brokkoli er en helt fantastisk grønnsak? Aller best blir den, kanskje overraskende for noen, i ovnen!

Av en eller annen grunn har jeg lært (helt feil, selvfølgelig) at brokkoli er dumt å ta i ovnen, fordi den er såpass fin og skjør at den ikke vil tåle det særlig godt, men ende opp med å bli brent.

FEIL!

Brokkoli i stekeovnen blir knallgodt! Trikset er å ikke steke den sammen med masse andre grønnsaker som trenger dobbelt så lang tid. Da blir den naturligvis brent i kantene, det er jo bare ren logikk.

Dere som har lest her en stund, veit at jeg blir helt koko-happy av hvor mye smak som utvikler seg i grønnsaker som får bakes i ovnen. Det er noe med den varmen altså, den gjør grønnsakene så godt! Det er akkurat som om de har gjemt alle de gode smakene bak en hemmelig kode, og koden heter olivenolje og varme. Så godt, vettu. Så godt at det er til å bli koko av!

Brokkoli på denne måten kan du ha som tilbehør til absolutt alt der du tenker at grønnsaker er lurt.  Rett og slett. Jeg har chilli på mine, men du kan kjøre klassisk med salt og nykverna pepper også, eller en helt egenkomponert vri, kanskje? Isåfall må du fortelle meg om det etterpå!

Er du skeptisk til brokkoli? No more!

Grilla brokkoli med chilli

1 stor brokkoli
2-3 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts chilliflak

Vask brokkolien, kutt av det groveste langs stilken, og del den i tre eller fire skiver. Prøv å la det være stilk på alle bitene, da faller den ikke fra hverandre i ovnen. Og om noen småtrær faller av, legger du de bare innimellom.

Bruk henda eller en pensel, og gni olivenolje godt inn i brokkolien, spesielt på “tuppene”. Legg de på et bakebrett med bakepapir, strø over salt og chilli, og sett i ovnen på 200 grader i ca 20-30 minutter (i min ovn – følg med på dem, de skal somsagt ikke bli brent!).

Er du skeptisk til brokkoli? No more!

2 Comments

  1. Maren

    Brokoli m finhakket hvitløk er også en god kombinasjon. Gjerne m litt smør og.

  2. Ingeborg

    Åh! Ovnsbakt brokkoli e virkelig nokka av det beste som finnes. Tror nesten i kunne levd på bare det :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.