Frisk, syrlig og smaksrik dressing av gulrot og ingefær!
Saus, dipp og topping

Ingefær- og gulrotdressing

ingen kommentarer enda

Dressing? Saus? Dip? Hva skal vi egentlig kalle denne? Samma det – den er god! Masse ingefær og litt chilli, og en knall-orange farge blir fest på bordet!

Mengde: ca 3 dl
Arbeidstid: 5 min

Jeg er alltid på jakt etter den neste toppingen til salaten, neste dip til grønnsakene eller brødet, neste saus som kan røres inn i et lass stekte grønnsaker og deretter kalles middag. Jeg mener nemlig at så og si alt blir sabla godt med en god dressing eller saus og topping, og det er derfor jeg har dedikert en helt eget kapittel til det, her på bloggen. Det er nøkkelen til god mat, hver dag, uten at det nødvendigvis tar tid. Jeg har alltid minst ett, gjerne to, ulike sauser stående i kjøleskapet til enhver tid.

Denne er mager i næringsinnhold, men på ingen måte mager i smak. Den er ikke silkemyk (men den kan bli det, om du foretrekker det), men litt digg chunky. Utrolig nok er en av mine favorittmåter å bruke denne på er sammen med bare grønne salatblader, gjerne store romanosalatblader andre med litt tyggemotstand i.

Du lager den enkelt og greit i blenderen, eller i matmølla. Det er rå gulrøtter her, så om du ikke har en supersterk blender kan du enten kutte dem i tynnere skiver først, eller dampe/koke dem raskt i et par minutter for å gjøre dem litt mer medgjørlige. Men det er best med friske, altså.

Frisk, syrlig og smaksrik dressing av gulrot og ingefær!

Ingefær- og gulrotdressing

4 gulrøtter
2 sjalottløk
2 store tomler ingefær
3 ss riseddik/vanlig eddik
2 ss soyasaus
0,5 dl rapsolje
1 ts salt
0,5 ts chilliflak
2 dl vann

Vask (og eventuell skrell) gulrøttene, kutt vekk topp og bunn, og skjær dem i mindre biter. Rens løk og ingefær, og ha alt oppi blenderen sammen med riseddik, soyasaus, salt, chilli og vann. Kjør alt til en jevn masse, og hell olja ned i blendern mens den fortsatt går. Smak til med chilli og salt, eventuelt mer eddik for enda mer syre.

Om du vil ha den glattere, heller du den gjennom en sil. Oppbevares på tett glass i kjøleskap.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.