Salt, sprøstekt tofu
Frokost og lunsj, Tofu

Bagel med avocado og sprøstekt tofu (facon)

ingen kommentarer enda

Du vet de gangene hvor de enkleste kombinasjoner av ting blir det perfekte resultat? Litt sånn er det med denne luksusfrokosten.

Jeg nærmer meg manuslevering på boka, og det er derfor det er stille her for tiden. Så stille faktisk, at selv facebook har begynt å spørre om jeg ikke skal publisere noe til dere snart. Jeg prøver å ha is i magen etter beste evne, og veit at ingen blir sure om det ikke kommer noe nytt – kanskje bortsett fra meg selv da, som har en viss formening om hvor lenge det kan være stille her uten at det blir ugreit. Jeg tror dette er første gangen det har gått en hel uke mellom to publiseringer, med unntak av de to gangene jeg tok meg ferie, og vet dere hva? Det føles igrunn helt greit, det. Tenke seg til.

Salt, sprøstekt tofu

Uansett, da! I helgen hadde jeg litt motbakke når det gjaldt boka, det var tungt og slitsomt og jeg ble ikke fornøyd med verken maten eller tekstene. Det er egentlig første gangen i denne prosessen, så sånn sett skal jeg jo bare være fornøyd, men timene og dagene blir ganske lange i sånn motbakke. Spesielt når deadline kommer nærmere og nærmere. Og da, da må det noen greip til. Ett av grepene er å bestille bagels på døra fra morgenlevering, glemme det, bli veldig glad når jeg kommer på det på morgenen, og å spise lang, god frokost ved kjøkkenbenken. For nei – disse er ikke hjemmebakt, foråsiresånn.

Det som trengs for en salig frokostkombinasjon, er fire ting: En bagel. En perfekt avocado. En porsjon sprøstekt, salt tofu. Eller facon, om du vil. Og en knert hvitløksdressing. Let the day begin.

Bagel med avocado og facon

Bagel med avocado og sprøstekt tofu (facon)

1 bagel pr person
1/2 avocado pr person
1/2 pk fast tofu pr person
4-5 ss soyasaus/tamari (glutenfri)
1-2 ss næringsgjær
1 ts liquid smoke
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver

Hvitløksdressing (evt Oatly iFraiche + raspet hvitløk og litt olivenolje)
Nøytral olje til steking
Evt smør

Finkutt tofu i små terninger, eventuelt riv den i småbiter med henda. Varm opp stekepanne med en god klunk nøytral olje, og stek tofuen på medium/høy varme til den er gylden på alle kanter.

Mens tofuen steker, varmer du bagels i ovnen, og lager marinade. Rør sammen soyasaus, næringsgjær, liquid smoke, paprika og hvitløkspulver. Hell det over tofuen når den er gylden, og la den koke inn til det ikke er noe væske igjen, og tofubitene er godt marinert.

Del avocadoen i to. Og del bagelen i to. Smør litt smør på om du vil ha det under, og fordel avocadoen på bagelen. Hell tofu/facon over, og topp med en klatt hvitløksdressing. Du kan også ha litt finhakka persille på, men det trengs strengt tatt ikke!

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.