Februar 2018

Vet dere hva jeg gjorde i går kveld? Hint: Det har med boka å gjøre!

Disse månedene fra jula og ut i nyåret har vært sabla hektiske. Jeg hadde i utgangspunktet ganske god tid på denne vanskelige andreboka, men på grunn av en hel del frem og tilbake både fra min kant og forlagets kant, hadde jeg til slutt akkurat like god/dårlig tid på denne som på forrige. Heldigvis har jeg gjort det en gang før, si! I går kveld sendte jeg inn første versjon av manuset til redaktøren min. Og så spiste jeg middag i sofaen, så masse på TV-serier, og gikk og la meg. Nå er det en måned til manuset skal være helt ferdig, og førstkommende søndag begynner Josefin og jeg å ta bildene. Det blir så gøy, det! Følg på instastory, det er der det skjer. Bortsett fra på søndag, da er jeg på vegansnappen!


Følg meg på sosiale medier for både mat og prat!

Facebook: Green Bonanza
Facebook-gruppe: Grønt = Godt
Instagram: @greenbonanza
Snapchat: greenbonanza


Jeg har bestemt meg for å slutte å unnskylde meg for at det er litt roligere her enn normalt, når jeg trossalt skriver en hel bok ved siden av full jobb, og det attpåtil er så mørkt ute at det finnes fotolys til bloggen ca to timer om dagen (og da er jo jeg på jobb!). Jeg synes rett og slett det har skjedd ganske mye her jeg faktisk, med tanke på hvor hektisk februar har vært! Lets have a look, shall we?

Stockholmstur!

Før vi ser på selve maten, jeg rakk jo en tur til Stockholm sammen med Therese i februar også. Det føles som en liten evighet siden allerede, selvom det bare er to og en halv uke. Ukene blir lange når man har mye å gjøre? Uansett, jeg samlet sammen Stockholmstips etter helgen her, og jeg har tenkt at det kan jeg jo godt bli flinkere til å gjøre de gangene jeg er på tur!

Grilla brokkoli

Vi starta årets kaldeste måned med grilla brokkoli. Det smaker sommer, altså. Legg denne i bakhodet og spar til det er faktisk er grønt ute og grillen er fyra opp, da blir denne gull. Gull, sier jeg!

Er du skeptisk til brokkoli? No more!

Tips til skikkelig god vegansk pizza

Deretter fant jeg frem en bunke bilder jeg tok av pizza i sommer (trenger jeg si at jeg har tenkt mye på sommer i februar…?), og skrev en tekst om hvordan det er lurt å tenke pizza når den skal være vegansk. Hva synes dere om sånne poster? Er det en god ting?

Noe av det hyggeligste jeg vet om å gjøre sammen med andre, er å ha pizzaverksted. Spesielt hvis det er grønn pizza på gang.

Kokos- og mangosmoothie

Ja, for dette smaker jo virkelig vinter… Hehe! En knallegul smoothie med kokos og mango. Jeg må bare si det: Det smaker sommer. Kokos, mango, lime, banan… Akk.

Frisk, syrlig og herlig mango- og kokossmoothie

Ingefær- og gulrotdressing

Denne ble en instant hit – faktisk så hit at en versjon av den har sneket seg med i boka! Det er ikke barebare å lage ting til blogg og bok parallelt – det ender nemlig veldig fort opp i en diskusjon med meg selv om hvor det egentlig skal publiseres.

Frisk, syrlig og smaksrik dressing av gulrot og ingefær!

Bagel med avocado og sprøstekt tofu

Denne føyer seg inn i rekka over oppskrifter jeg har tenkt at jeg ikke trenger å publisere fordi det er for enkelt eller fordi det er “noe alle spiser”, som jeg har en tendens til å tenke – og så tar den helt av på internett. Jeg tror dette bildet er et av de mest likte bildene mine på instagram det siste året, og attpåtil kom det på trykk i Fredagsmagasinet til godt.no/VG. Jaja. Det er godt å ta feil, si.

Salt, sprøstekt tofu

Spinat- og blåbærsmoothie

Enda en smoothie, det er nemlig det jeg spiser til frokost før jeg går i gang på kjøkkenet med matlaging til boka i helgene. Det blir nok mat som skal smakes og spises utover dagene, så smoothie er gull på morgenkvisten. Vi hadde igjen blåbær fra… ja, nettopp, sommeren.

Vegansk blåbærsmoothie

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Sarah

    Lykke til med bokskrivinga! Og du, kunne du posta ei oppskrift på vegansk bibimbap ein gong i framtida, trur du? :-)

    • Takk! Og ja, det tror jeg nok at jeg kan :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.