5 favoritter som har fått nye bilder det siste året (del 1)

Ja – det er nemlig sånn at det skjer mye her i tillegg til det nye som blir publisert, men det er kanskje ikke alltid så lett å se? Så her er et lite innblikk i fem favoritter som har fått nye bilder det siste året.

Det hender jo nemlig at jeg bruker mine egne oppskrifter, og når jeg gjør det, prøver jeg å få tatt et oppdatert bilde av de oppskriftene hvor det trengs. Og med “trengs” mener jeg egentlig bare at de som var der var gamle, og fotostilen min – og kvaliteten på bildene, tror og håper jeg – har forandret seg en god del på de snart fire årene hvor denne bloggen har levd! Jeg gikk jo ikke akkurat høyt ut, jeg tenkte at bloggen skulle være lavterskel og lite lest, men så tok den jo så innihampen fart veldig fort, og samtidig begynte jeg å tenke at jeg burde skjerpe meg litt på bildefronten, legge bort telefonen, finne frem kamera og ordentlig lys, og rett og slett øve litt.

Jeg har tatt bilder hele livet, og brukte hele studietiden min på å stå i et mørkerom på Majorstua, men det å ta matbilder er noe helt, helt annet. Det er dritvanskelig, synes jeg, og det handler jo først og fremst om å få maten til se pen ut, samtidig som det ser troverdig ut. Det skal representere oppskriften og det skal være ekte, men det kan jo veldig gjerne se fint, godt og tiltalende ut samtidig. Akkurat de samme prinsippene tar jeg med meg inn i fotojobben til boka. Der jobber jeg jo sammen med en fotograf, som er mye bedre på det fototekniske enn meg, og så gjør vi uttrykk og komposisjon sammen.

Men nok om det (eller mer om det på instastory, heter det vel). Her er fem favoritter som har fått nye bilder det siste året! Jeg har tenkt lenge på om jeg orket å legge ved de gamle som jeg synes er fæle, men så tenkte jeg: Jaggu meg.  Det tør jeg vel!

Det skal også sies at det ligger mange gamle bilder fortsatt publisert her på Bonanza, og jeg forsøker å jobbe meg gjennom alt det gamle. Når jeg endrer bilde, og om jeg endrer på oppskriften, prøver jeg å huske på å skrive det nederst i hver oppskrift, selvom jeg helt sikkert har glemt det også noen steder. Noe av det vil jeg fjerne fordi det er vegetarisk, men så langt har jeg ikke kommet. Om du vet om en oppskrift du synes kanskje fortjener et nytt bilde, gi en liten lyd, da!

Mac and cheese

Dette er en av favorittoppskriftene mine, men den hadde ikke akkurat et favorittbilde, for å si det sånn. Dette er tatt i oktober 2014, bare noen måneder etter jeg startet bloggen, og en god stund før jeg knakk koden. Kunstig lys er det også tatt i. Det er også tatt til et gammelt design, hvor jeg måtte ha liggende bilder. Det smarteste jeg har gjort er å bytte design til et som støtter høydebilder på en god måte.

Før (oktober 2014):

Nå (april 2017):

Hva sier du? VEGANSK MAC AND CHEESE? Uten CHEESE? Jajamensann!

Pastasalat med grønn pesto

Dette er en av de mest leste sakene på bloggen til enhver tid, og den fortjente definitivt et nytt bilde, selv om det gamle ikke var av de verste av de gamle. Det er tatt i en fei på kjøkkenet til svigers, det gamle, med telefonen. Dette er også en oppskrift jeg har gjort vegansk samtidig som jeg tok nye bilder, det tillater jeg meg nemlig å gjøre i de oppskriftene hvor det er mulig uten at det går på akkord med oppskriften.

Før (april 2015):

Pastasalat med grønn pesto - Green Bonanza

Nå (juni 2017):

Pastasalat med grønn pesto og bakte tomater lager du på et kvarter!

Bringebærsmoothie

Ååå, dette bildet gjør så vondt i øynene mine. Jeg ser hva jeg har prøvd på, og på ingen måte fått til. Dette bildet er kanskje et veldig tydelig bevis på hvor rene jeg har gjort bildene mine de siste årene, et uttrykk som er litt skummelt, men som jeg trives veldig godt med.

Før (januar 2015):

Nå (juni 2017):

Enkel, og veldig god vegansk smoothie med bringebær, banan og soyamelk.

Kalde sesamnudler

Dette er ikke et kjempegammelt originaltbilde, men det er tatt i dårlig lys og med dårlig tid før servering, og jeg er ikke så glad i dette bildet. Heldigvis er dette en oppskrift jeg spiser titt og stadig, spesielt om sommeren, så det ble nytt, og det er jeg glad i!

Før (januar 2016):

Om du synes kalde sesamnudler høres kjedelig ut, tar du feil. Så innmari feil! For kalde sesamnudler er så himla godt, i så stor grad at du bør lage et helt lass først som sist og spise det tre dager på rad. I kid you not.

Etter (august 2017):

Kalde nudler med peanøtt- og tahinisaus

Enchiladas med søtpotet

Dette er også en utrolig poppis oppskrift, og den er også med i den forrige boka (det er forøvrig de kalde nudlene også), og jeg likte egentlig hvordan jeg hadde dandert maten, men jeg likte ikke fargene og lyset og beskjæringen. Så, jeg lagde en ny versjon av det samme bildet, basically – med bedre lys, og bedre farger.

Før (januar 2015):

Veganske enchiladas med limesaus - Green Bonanza

Etter (september 2017):

Lag veganske enchiladas med fyll av søtpotet, bønner og gresskarstrø, og ha en syrlig, deilig limesaus over til slutt!

Det var det for denne gang – nå skal jeg ta sats, trekke pusten og publisere denne posten før jeg ombestemmer meg, for dette føles faktisk som å blotlegge sjela si littegrann! Jeg synes allikevel det er viktig å vise at ingen begynner ferdig utlærte, at alle begynner et sted, at det er lurt å prøve, teste, lære, og prøve på nytt. Og jeg er ikke akkurat ferdig utlært selv, så jeg håper at det blir bedre og bedre bilder her fremover.

Og kanskje, kanskje, jeg lager en serie ut av dette – hvis dere synes det er fint?

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Thea

    Dette var fint! Jeg syns jo ikke de gamle bildene var så katastrofale heller, men man ser jo at du har utviklet deg – og DET er jo bra. Pliiis ikke ombestem deg, og pliiis legg ut flere sånne!! :)

    • Tusen takk! Kan fort hende det blir fler :)

  2. maleneaus

    Tusen takk for dette innlegget, det ga meg mot til å starte egen matblogg! Har lenge vært usikker på egne bilder, men dette viste at øvelse gjør mester og at det bare var å hoppe i det!

    • Så herlig å høre! Og lykke til – kos deg med den!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.