Hva gjør du når du har lyst på noe godt? Jo, lager tre forskjellige fruktsalater!
Snacks

Tre små snacks-salater

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Hva gjør du på en søndag når du har lyst på noe godt? Jo, man lager små, deilige, enkle snacks-salater helt uten grønn salat.

Jeg skulle egentlig vært i studio i dag, men Josefin er syk, og jeg ba henne holde seg hjemme for å bli frisk. Det passet igrunn fint, jeg hadde godt av en søndag hjemme, kjenner jeg, men! Jeg hadde jo endel råvarer liggende som jeg skulle hatt med meg i studio, som da trengte å bli brukt på noe godt. Og søndager er jo dagen for noe godt, ikke sant?

Jeg lagde tre ulike, små, snacks-salater, helt uten grønn salat, med få, men skikkelig gode råvarer. Det er ganske enkelt å slenge sammen saker som dette, men det krever kanskje at man har det litt i henda hvilke smaker som passer godt sammen. Disse tre er ganske så forskjellige, men det er ingenting i veien for å ha de på samme bord – det gjorde jeg!

Det er stort sett friske urter å finne hos meg, og da ofte bladpersille og koriander. Det går helt fint an å lage disse uten friske urter, og du kan også lage de med andre urter.

Mango, lime og peanøtter

Mango og lime er en fantastisk kombinasjon, og legg til salte peanøtter, så er det home run. Jeg hadde frisk koriander på, men du kan også bruke bladpersille, eller ingenting.

1 moden mango
1 lime
1 håndfull peanøtter
Salt
Evt tørket chilli
Frisk koriander

Del opp mangoen i terninger og ha den i en bolle. Skvis lime over, rasp gjerne litt skall over også, og strø over peanøtter, litt salt og tørket chilli. Finhakk frisk koriander, og ha over til slutt.

Mango, lime, koriander, peanøtter

Appelsin med både salt og søtt

Dette er sannsynligvis min nye favorittmåte å spise appelsiner eller blodappelsiner på. Alt blir bedre kuttet opp, og enda bedre blir det med litt gode smaker på toppen.

2-3 appelsiner eller blodappelsiner
1 ts olivenolje
1-2 ts lønnesirup eller agavenektar
Saft av 1/2 lime
Salt
Ristede sesamfrø

Skjær skallet av appelsinene, tett inntil fruktkjøttet, da slipper du å få med så mye hvitt og bittert. Skjær de deretter i centimetertykke skiver, og legg i en bolle. Hell over olivenolje og lønnesirup, skvis over lime, og strø over salt og sesamfrø til slutt.

Appelsin, olivenolje, lønnesirup

Tomater med balsamico og pepper

2-3 store, røde tomater
2-3 ss god, fyldig balsamico
Nykvernet pepper og salt
Bladpersille eller basilikum

Vask tomatene, skjær dem i centimetertykke skiver, og legg utover i en bolle. Hell over balsamico, og la tomatene soake godt i den, før du risler over litt til til slutt. Kvern pepper over, strø en liten klype salt på, og ha på finhakkede urter til slutt.

Tomater, balsamico og pepper

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.