Enkel, deilig salat med mango, tofu og chilldressing!
Salat, Tofu

Mangosalat med salt tofu og chillisaus

Nivå Enkel 5 comments

Ah, hello there old friend, mango og tofu i salig kombinasjon! Det var lenge siden sist, men jeg lover det ikke blir lenge til neste gang.

Mengde: 2 porsjoner
Tid: 10 min

Det er noen matkombinasjoner som bare er en big win gang på gang på gang på gaaang.. Og jeg tror mango og tofu er en av mine favorittkombinasjoner. Jeg blir like glad hver eneste gang jeg kommer på det, jeg. Små gleder i hverdagen, ikke sant?

Dette skulle egentlig være sommerruller uten risruller, bare med salat, agurk, mango, tofu og chillisaus, men så ble jeg sur av å rulle den første sommerrullen, og vi vet alle hva det betyr. Det er ikke en sommerrullrulledag. Og når det ikke er en sommerrullrulledag, da er det bare å la det være, for de blir aldri pene, og tilslutt er man så sur at man ikke blir glad av å spise det allikevel. Skjønner dere hva jeg mener?

I dette tilfellet kunne det superenkelt løses ved å bare droppe rispapirene, og lage en sabla god salat istedet. Masse mango, masse agurk, masse tofu, og masse dressing og sesamfrø. Den grønne salaten er strengt tatt ikke nødvendig, men den fikk være med allikevel – jeg hadde trossalt vaska den og gjort den klar til sommerruller!

Chillisausen det er snakk om her er en ganske sterk sak, og består stort sett av bare sriracha og lime. Den kan tynnes ut med vann om det blir for heftig, men det er noe knallgodt med den søte mangoen, salte tofuen og sterke, syrlige dressingen… Check på alle smakene, og takket være soyaen på tofuen og rista sesamfrø kommer det jaggu umami med på tallerkenen også!

Når det gjelder størrelsen på porsjonen her, pleier jeg faktisk å bruke en hel tofupakke (200 gram) per person når det ikke er noen risnudler eller andre karbohydrater med. Du justerer det selvsagt selv, men jeg eeelsker tofu.

Enkel, deilig salat med mango, tofu og chilldressing!

Mangosalat med salt tofu og chillisaus

2 pk fast tofu (ca 400 gram)
1 moden, søt mango
1 agurk
2 håndfull grønn salat
Ristede sesamfrø
Soyasaus
Nøytral olje

1-2 ss sriracha
1-2 ts agavenektar
1 hvitløksfedd, raspet
1/2 lime, saften av

Åpne tofupakkene, hell av vannet, og kutt tofuen i skiver på ca en halv centimeter.  Varm opp noen klunker nøytral olje i en stekepanne, og stek skivene til de er gyldne på begge sider, ca fem minutter. Risle tilslutt over soyasaus, rist litt på panna, og la skivene steke et lite minutt til. Fortsett til du har stekt alle.

Vask salaten. Kutt agurken i to på langs, skrap ut den våte kjernen, og kutt den i halvmåner. Dander halvparten av begge deler på to tallerkner. Skrell mango, skjær den i skiver, og gjør det samme med den. Fordel tofuen på tallerknene.

Lag dressing ved å blande sriracha, agave, lime og hvitløksfedd (kan droppes, om ønskelig), og risle den forsiktig over (evt ha den ved siden av). Strø over sesamfrø, og det er det!

Enkel, deilig salat med mango, tofu og chilldressing!

5 Comments

  1. NAM. Dette skal bare lages altså, ser ufattelig godt ut. Spesielt nå som vi går mot varmere tider er mango en sikker vinner hvertfall :)

  2. Grete

    Nam! Denne var rett og slett bare digg, digg, digg! Alle på Snapchat ville ha oppskrift, og jeg skal definitivt lage denne mange ganger utover våren og sommeren.

  3. Andrea

    Fikk denne servert i går. Fantastisk god!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.