Det må vel en liten påskeliste til, eller hur? Jeg sitter og gomler på det veganske påskeegget jeg fikk på jobb (tenk å ha en sånn jobb da!), og begynte å pønske på hva påskematen egentlig er…

Jeg er kanskje den minst påskete personen du kan finne, så da er jo spørsmålet hva påskemat egentlig er for meg? Vel, jeg er jaggu ikke sikker, men påskeferien har jo for tradisjon å bestå av mange mennesker på en hytte på fjellet (for oss som for så mange andre), og det legger jo noen føringer i seg selv. Vi er nemlig ganske mange i vår nærmeste familie som ikke spiser kjøtt – når Øystein, jeg, søstra mi, mannen hennes og foreldrene våre er samlet, er det faktisk fire av seks som ikke spiser animalsk. Og vi vet jo alle hva det betyr. Det betyr at det er vi som lager maten. På et lite kjøkken på hytta. Med bare en kiwi. Og i superundertøy.

I år skal vi en langhelg på hytta, men før det skal vi få besøk av nettopp søstra og mannen hennes, jeg skal et par dager i studio, og jeg skal jobbe noen dager også. I løpet av de samme dagene. Så når jeg først drar på fjellet, da er det beina høyt, sene morgener og mat som lager seg selv, for å si det sånn. Eller som det er lett å sysselsette andre til å hjelpe meg med. Da dukker disse rettene opp:

Grønnsakssuppe med klot

Dette er jo mormor-suppa som jeg endelig knakk koden på i vinter, så den må lages, det er det liten tvil om, i den gedigne gryta hennes som står på hytta. Det kommer til å bli rift om melbollene, så jeg må rett og slett lage dobbel porsjon, tror jeg!

Har du prøvd melboller i grønnsakssuppe før? Det er så godt!

Brokkolipasta

Lett å lage mye av, lett å spise seg stappmett på, lett å legge seg på sofaen rett etterpå. Pasta med fløtesaus blir jo aldri feil for noen, og ingrediensene er superenkle å få tak i stort sett overalt. Også er det så himla godt…

Velkommen til den metteste magen du noensinne kommer til å ha - takket være brokkolipasta!

Sopp stroganoff

Det trengs litt meaty soppmiddager i påsken, og denne, med ovnsbakt rosenkål og grov potetmos, en knert sennep… Det er så godt etter en hel dag ute at det skulle nesten ikke vært lov. i tillegg kan alt lages på forhånd – win!

Det viser at du kan gjøre akkurat hva du vil med en sopp stroganoff. Passer meg fint!

Rødbeteburger og fries

Because WHY NOT? Burger er alltid digg, og disse rødbeteburgerne er det faktisk lenge siden jeg har laga, så de tenker jeg må på menyen en dag. Og ved siden av? Enten søtpotetfries eller perfekte, ovnsbakte potetbåter.

Finnes det en burger som har finere farge enn rødbeteburger? Tror ikke det.

Vafler

Det er jo vaffeldagen på søndag, og da er det jo bare en ting å gjøre: Lage verdens beste og enkleste veganske vafler som ingen kommer til å tenke tanken på at er veganske engang.

Supertrikset for perfekte veganske vafler? Silketofu! Who would have thunk it!

Appelsinkake

Denne er fryktelig enkel å lage, og som vi alle vet, appelsin hører påska til. Du kan enten spise den som den er, ha appelsinmarmelade på toppen eller gjøre som jeg har gjort her: Helle smelta sjokolade over som stivner. Og så kan du ha is ved siden av. Hello.

Kakao

For hva er vel egentlig en påske uten kakao? Nei, nettopp, det er ikke en påske. I denne er det ikke krem, men du kan lett lage krem ved å piske det tykke laget i en boks kokosmelk med ørlite vanilje, og voila – du har krem!

Ordentlig, indulging, luksusvarianten av kakao, rett og slett. Varm sjokolade i mitt hjerte!