Ja – da rakk jeg å komme ganske nøyaktig halvveis i april før jeg kom på at jeg skulle oppsummere mars, men bedre sent enn aldri, eller hur?

Mars, og april, for den saks skyld, har vært hektiske måneder. Det har vært en god del timer i studio for å ta bilder til den nye boka, jeg sitter og skriver ferdig manuset, og i tillegg har jeg en god del å gjøre på jobb og i livet ellers også. Så det er stille måneder her, litt med vilje, for jeg øver på å ta det med ro på toppen av det hele – men det er jo ikke det samme som at de ikke skal oppdateres! Neidu. Oppdateres skal det.

Pst – stjerna fra mars finner du helt nederst!

Før og nå

Jeg startet mars med å vise frem fem gamle bilder og fem nye bilder på samme oppskrift. Det hadde jeg grua meg litt til, men det var faktisk ganske så gøy, når alt kom til alt, for dere som leser og følger med er jo verdens beste gjeng. Jeg skal gjøre det igjen i april, tenkte jeg! Fem til?

Prosjekt tempeh

Mars kickstarta prosjekt tempeh for meg, med en råvareartikkel og en oppskrift på rød curry med nudler og peanøttmarinert tempeh. Det falt i smak, og jeg fortsetter å teste nye tempeh-oppskrifter, så det lander fort noe nytt i det prosjektet der, altså. Kanskje ikke i april, men kanskje i mai?

Er du nysgjerrig på tempeh? Prøv tempeh stekt i peanøttsmørmarinade!

Silketofu? Ka e det?

Mars var tydeligvis en måned for råvareartikler, for jeg skrev en tredje om tofu, denne gangen silketofu. Det skal også avsløres at jeg bruker silketofu på en helt ny måte i en av oppskriftene i boka, det gleder jeg meg til å vise dere! I mellomtiden finnes det en helt egen tofu-kategori her på bloggen, og en del en og en del to av artikkelserien om tofu.

Hva er forskjellen på fast tofu og silketofu?

Salater

Du vet det er vår når det tikker inn ikke bare en, og ikke bare to, men tre friske salatoppskrifter i ett og samme innlegg. Alle har kun tre-fire ingredienser, mekkes i en fei, og tilfredsstiller så mange behov på en gang. I tillegg lagde jeg en større tofu- og mangosalat, to av mine favorittråvarer som blir helt koko-godt sammen. Mer salat utover våren, jeg lover!

Enkel, deilig salat med mango, tofu og chilldressing!

Sopp!

Jeg har en ny favorittmåte å bruke sopp på, og den delte jeg med dere i denne uhyre enkle, men fryktelig gode, lunsj-oppskriften på lompewrap med grønt, bakt sopp og enkel dressing i. Er det ikke digg når maten tar ti minutt?

Marinert og grilla østerssopp

Moussaka

Dette er nok stjerna fra mars – vegansk moussaka med et tjukt lag bechamel på toppen. Den tar litt tid å lage, men jeg lover at det ikke er vanskelig i det hele tatt, og jeg har fått så utrolig mange positive tilbakemeldinger på denne oppskrifta at jeg blir helt varm i hjertet. Har du prøvd den enda?