Klart du kan grille pizza - spesielt med brokkoli!
Middag, På grillen

Grilla pizza med tomatsaus og brokkoli

ingen kommentarer enda

Jeg elsker enkle pizzaer – to, tre toppinger, maks! 

Akkurat nå sitter jeg ute på den ene (ja, for vi har to!) verandaen foran huset, har utsikt over fjorden, det står masse blomster og planter og spirer og gror ved siden av meg, det ligger en bok på bordet jeg nettopp har slukt 100 sider av, jeg har ikke på meg sokker, og noen naboer spiller bordtennis på lekeplassen rett nedenfor huset. Med andre ord: Det er sommer. Det er endelig sommer. Endelig.

Noe av det beste med sommeren, er å spise ute. Jeg elsker å spise ute. Og jeg elsker å lage maten ute. I fjor, som var første sommeren vår her, kjøpte vi oss grill (og hammock, jeg har omsider min egen hammock), og det resulterte i at vi både lagde og spiste middag fra grillen sånn omtrent hver eneste dag. Så når folk spør meg hva jeg griller, så blir jeg faktisk litt satt ut, for alt kan grilles. Absolutt alt kan grilles. Også pizza.

Pizza på grillen er både veldig lett og veldig, veldig godt!

Denne pizzaen har faktisk liggi som utkast helt siden i fjor sommer. Jeg hadde så mye å publisere i fjor sommer, og når grillsesongen var over og denne fortsatt ikke var publisert, tenkte jeg at den skal få ligge der og vente til grillsesongen kommer tilbake. Akkurat som sommerkjolene og sandalene og solbrillene har den venta, venta og venta, for dette ble jo jaggu verdens lengste vinter (Jon Snow er sikkert uenig, men det får gå).

Det kan være gøy å grille avansert, men det er også veldig deilig å grille enkelt. I fjor grilla vi skikkelig mye pizza, og det kan faktisk gjøres riktig så enkelt, spesielt hvis man veit at dette kommer til å skje igjen og igjen og igjen og igjen. Og igjen! Da kan man nemlig alltid ha noen emner pizzadeig på lur i kjøleskapet, og man kan definitivt ha verdens beste tomatsaus på lur enten i kjøleskap eller fryser. Og hva  gjenstår da, når det bare skal to-tre toppinger på? Fint lite. I dette tilfellet: Brokkoli og pinjekjerner.

Brokkoli på pizza er kanskje uvant, men det er en av mine favorittgrønnsaker å ha på pizza med tomatsaus. De balanserer hverandre så godt, og brokkolien blir akkurat mør nok og akkurat sprø nok, og det blir akkurat passe mengde umami ytterst i de sprø kantene. Du kan selvfølgelig steke den i ovnen også, men om du har en grill, og om du har sol: Grill pizza med brokkoli!

Pizza med tomatsaus og brokkoli

2 emner pizzadeig
ca 2 dl tomatsaus, for eksempel denne
1 brokkoli
2 ss pinjekjerner
Salt og pepper
Evt not parm og frisk basilikum

Om du skal grille pizza, legg pizzastein i grillen, lukk lokket og varm den opp til godt over 250 grader. Om du skal steke den i ovnen: Gjør det samme. Ikke med varmluft.

Bak ut pizzabunnene, og smør på tomatsaus. Skjær brokkolien i skiver på ca 0.5 cm, og legg dem utover pizzaene. Strø over pinjekjerner, litt salt og pepper, og du er klar for grillen.

Når du griller pizza er det en liten tålmodighetsøvelse i å ikke lukke opp lokket før det har gått minst 8 minutter. Pizzaen skal bli sprø i kantene og gylden på toppen. I ovnen kan det ta 12-15 minutter.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.