Vil du servere vegansk buffet på 17. mai? her er tre gode forslag!
Blogg

Tre veganske buffeter til 17. mai

ingen kommentarer enda

Hei, hvor tia går! Plutselig innså jeg at 17. mai er allerede neste uke, og selvom det er meldt regn (akkurat nå), velger jeg å ikke forholde meg til det, og heller planlegge maten. Her er tre forslag til veganske buffeter for de lange, deilige 17. mai-frokostene, som blir til brunsj, lunsj, middag, helaften.

Jeg liker så godt sånne store bord med masse boller med masse godt oppi, sånn at folk kan plukke og mikse og velge helt selv, og lage sin egen tallerken. Ikke så rart at den neste boka mi handler om akkurat det, kanskje? Men så blir jo spørsmålet, da: Hva lager man? Det er ikke så rart om fantasien går tom innimellom, så her er tre helt ulike forslag til hva slags buffet du kan lage (eller be gjestene ta med seg en rett hver til) til 17. mai! Jeg er veldig tilhenger av å lage bord som består av minst like deler kjøpt som laga, sånn at det ikke trenger å ta en uke å lage mat på forhånd, så du får tips til begge deler under alle menyene.

Og til kake og dessert? Ta en titt her!

1: Den tradisjonelle frokosten

Det er aldri noe galt i å gå for det tradisjonsrike, selvom akkurat når det gjelder buffetmat kan jo det være noe tricky for oss som spiser plantebasert. Her er det jo ikke noe eggerøre eller spekemat, for å si det sånn! Istedet er det en god sammensetning av brød, pålegg, diverse forslag til snacks, og drikke.

Vil du servere vegansk buffet på 17. mai? her er tre gode forslag!

 

Det du trenger å lage til klassisk brunsj:

Det du trenger å kjøpe til klassisk brunsj:

 • Friske grønnsaker som tomat, agurk, gulrot i staver, grønn salat og avocado
 • Vegansk smør
 • Frisk frukt og bær som du skjærer opp og legger på fat

2: Italiensk-ish salat-brunsj

Jeg liker skikkelig godt å lage noen enorme, friske salater, og la de snakke for seg selv. Da går det an å lage noen med helt forskjellige smaker, sånn at folk kan sette sammen akkurat det de har lyst på akkurat den dagen eller den timen, eller du kan kjøre tema som for eksempel Italia. Og da mener jeg ikke sånn italiensk salat-røre du kjøper på butikken, men friske, sprø salater med smaker fra Italia. I tilfelle det var noen tvil.

Vil du servere vegansk buffet på 17. mai? her er tre gode forslag!

 

Det du trenger å lage til italiensk lunsj:

Det du trenger å kjøpe til italiensk lunsj:

 • Nystekte eller halvstekte baguetter, og/eller grissini eller lignende
 • Olivenolje og balsamico, som du blander i en skål eller tre
 • Gode oliven og soltørket tomat på glass
 • Frisk frukt og bær som skjæres opp og legges på fat

3: Meze-lunsj

Meze-lunsj er noe helt annet – men akk, så godt! Her er det så mange smaker å meske seg med. Jeg har tidligere skrevet en artikkel om meze til mange, der har jeg beskrevet fremgangsmåte og kjøkkenlogistikken til flere oppskrifter enn jeg har med her. Dette blir godt, det lover jeg!

Vil du servere vegansk buffet på 17. mai? her er tre gode forslag!

Det du trenger å lage til meze-lunsj:

Det du trenger å kjøpe til meze-lunsj:

 • Lavash eller annet type brød
 • Oliven og soltørket tomat er godt her også
 • Tørket frukt som aprikos, dadler, fiken
 • Frisk frukt, gjerne appelsiner og annen sitrusfrukt, granateple og melon

Så – det var noen av tipsene, hvis ikke er jeg helt sikker på at dere finner mye godt i arkivet. Et godt tips kan være å se på salater, frokost og lunsj og dip, saus og topping. Noe snacks derfra i kombinasjon med frisk frukt og bær, godt brød og noe godt å drikke er det duket for en herlig 17. mai!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.