Veganske, amerikanske pannekaker er perfekt både til frokost og dessert (og strengt tatt middag)!
Frokost og lunsj

Amerikanske pannekaker

Nivå Enkel 3 comments

Det store spørsmålet er: Er det frokost eller er det dessert? Svaret er: Det spiller strengt tatt ingen rolle, det er så godt at du kan kalle det akkurat hva du vil.

Mengde: 3 porsjoner / ca 10 pannekaker
Arbeidstid: ca 15 min totalt

Disse ble til en søndag morgen, den første skikkelige sommerdagen, vi dro alle putene til utesofaen ut på verandaen foran huset, som tilfeldigvis er plassert rett foran kjøkkenet, og det gror planter og blomster der og det er utsikt til fjorden og det var tjue varmegrader.. Da sier det seg selv at det ikke holder med brødskive til frokost, altså. Det må sterkere saker til. Pannekaker.

Veganske, amerikanske pannekaker er perfekt både til frokost og dessert (og strengt tatt middag)!

Om du har et nogenlunde velutstyrt kjøkken, har du alle ingrediensene til disse pannekakene liggende i skuffer og skap. Det er ikke noe hokuspokus i det hele tatt, og de er superenkle å steke: De blir ikke sittende fast, de blir ikke rå i midten, de blir ikke kompakte, de blir skikkelig fluffy og myke og varme og deilige. Mmmmm pannekakefrokost. Eller mmmm pannekakedessert.

Vi fant i tillegg fram det vi hadde av frukt: Bananer, blåbær og melon. I tillegg hadde vi på litt lønnesirup, og det var strengt tatt alt disse pannekakene trengte. De er såklart best nystekte, men det tar kort tid å steke opp, og røra kan godt oppbevares i kjøleskapet om du vil lage røre nok til et par frokoster. Når du først er i gang med å bo i pannekakehimmelen, mener jeg.

Veganske, amerikanske pannekaker er perfekt både til frokost og dessert (og strengt tatt middag)!

Amerikanske pannekaker

200 gram hvetemel
2 ss maizenna
2 ts bakepulver
Ørliten klype salt

2,5 dl usøtet soyamelk
2 ts eplecidereddik
4 ss lønnesirup
3 ss nøytral olje

Bland det tørre i en bolle, og det våte i en annen (jeg blander det rett i et litersmål, det gjør alt så mye enklere). Visp deretter det våte inn i det tørre til røra er klumpfri, og ganske så tykk.

Disse skal ikke stekes med olje, de skal stekes i tørr panne, gjerne en nonstick-panne. Varm den opp til medium varme, og bruk en liten øse eller et par spiseskjeer til å legge tre klatter pannekakerøre i panna samtidig. Du kan godt bruke skjeen til å forme pannekaka rund. La de ligge helt i fred (og da mener jeg helt i fred!) til de er boblete på overflaten, og du ser at kantene begynner å sette seg. Først da snur du dem, og steker et lite minutt eller to på andre siden også.

Legg dem i en haug, for amerikanske pannekaker spises selvfølgelig i haug, og less på med frukt!

Veganske, amerikanske pannekaker er perfekt både til frokost og dessert (og strengt tatt middag)!

3 Comments

  1. Nam, disse skal prøves!

  2. Disse må jeg prøve til “frøken småspist” i huset! Men funker de med speltmel også så jeg og kan spise noen? ;) Eller trengs det litt natron i tillegg da?
    Takk for inspirerende oppskrifter forresten :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.