Blogg

10 gode ting du kan spise ute uten å grille

ingen kommentarer enda

Ja, rekk opp hånda alle som bor et sted med grillforbud på grunn av ekstremt høy skogbrannfare i disse veldig, veldig, veldig varme tider? Det forbudet skal respekteres – men det går an å spise ute allikevel!

Hos oss er det sånn at om det er opphold og relativt varmt, da spiser vi ute. Samma hva vi spiser. Uansett om det er på en tallerken som bare bæres fra kjøkkenet til terassen, eller om vi pakker det med oss og går et sted det går an å både bade og spise. Alle disse oppskriftene er gode kalde, kan lages en stund i forveien, og er lette å både lage mye og lite av!

Om du skal ha med deg ting ut i naturen, husk på at det er lurt å bruke emballasje som ikke er laget av plast, og ikke minst at du må ta med deg alt du tar med deg ut, hjem igjen. Det inkluderer søppel! Her er forøvrig mine tips til hvordan du fikser deg en fin og miljøvennlig sommer.

Salater

Jeg er glad i salater om sommeren, og jeg synes det er gøy å teste ulike frukter, urter og råvarer i dem. Jeg sleit litt med å velge ut noen til denne posten, så du kan jo ta en titt i salat-kategorien om du vil snuse på noen fler!

Tomat- og bringebærsalat med dill og sitron

Dette er en skikkelig sommersalat for meg. Bringebær og dill høres kanskje ut som en snodig kombinasjon, men tro meg, det er godt! Om du skal ta med deg denne kan du ta med noen sitronbåter ved siden av istedet for å ha det på før du går.

Salat på tre og et halvt minutt? Lett, med tomat- og bringebærsalat på repertoaret!

Salat med appelsin, avocado, tahini og spirer 

Her er en smakfull og næringsrik salat! Jeg lager en enkel tahinidressing til denne, som kan tas med i et lite glass ved siden av om salaten skal ut på en ferd.

God, grønn salat til middag? Yes indeed!

Buffalo + ranch + cæsarsalat 

Denne er en god miks av alt jeg synes er godt! Sterk chillitofu som er bakt, ranchdressing og sprø, friske grønnsaker som en base, i tillegg til gode, hjemmelagde krutonger. Denne salaten krever nok ørlite mer innsats, men er perfekt som middag. Skal du ta den med deg, anbefaler jeg å ha krutonger og dressing på siden, i egne beholdere frem til du skal spise.

Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.

Spise med henda-mat

Det er jo ikke alltid salat er veldig praktisk. Noen ganger må man rett og slett kunne spise med henda, og da er disse gode alternativ. Godt varmt, og godt kaldt, om du skal litt lenger enn verandaen!

Pizzasnurrer med tomatsaus (og masse næring!)

Pizzasnurrer er noe av det beste som finnes å ha på lur i frysern. Disse lages kanskje ikke i en fei, men når de først er der – da går det i en fei.

Veganske pizzasnurrer med masse god næring - og masse god smak!

Superkjapp wrap med tofu og cashewkrem,

Dette derimot, det går ganske så radig! Det er også en super måte å bruke opp restegrønnsaker som synger på siste verset, for det meste passer inn her. Du kan også bruke lomper istedet for wraps, det funker knall.

Trenger du en rask, sunn og digg middag som kan spises med henda? Wrap med tofu og srirachakrem er løsningen. Alltid.

Kålburger med portobellofacon og chillimajo 

Hvis ikke tofuwrap, er dette også en nydelig wrap å ha med seg på tur. Kålburgerne kan du fint lage tidligere enn du skal spise dem, og om du vil ha dem varme kan du steke dem opp før du går ut, og evt pakke dem inn i noe som holder varmen utover.

Kålburger med portobellofacon og srirachamajo-uten-majo

Sommerruller med grønt og tofu 

…eller med reddik og mynte er også helt fantastisk sommermat! Noe av det triveligste jeg vet er å ha med alle de ulike innholdene til sommerrullene, og dippen, ut, og la folk rulle sine egne ute i naturen. Om det blir styrete, kan de fint rulles ferdig inne og tas med ut i en boks.

Grønne sommerruller med tofu

Kalde favoritter

Helt til slutt – noen av mine ultimate favoritter som spises kaldt, helt uavhengig om det er inne, ute, sommer, vinter, vår, biltur, skogstur, hammock eller hvor som helst!

Kalde nudler med peanøtt- og sesamdressing

Min evige favoritt. Mengden og typen grønnsaker kan justeres og ordnes etter smak, behag og hva som finnes, men de er perfekte å lage og ta med seg ut i en boks eller bolle. Og det beste er jo, at smaken bare blir bedre og bedre…

Kalde nudler med peanøtt- og tahinisaus

Banh mi med tofu og raskt sylta grønnsaker

Dette er en annen klassiker-favoritt, og den er helt perfekt å pakke inn i litt matpapir og ta med seg ut på tur. Du kan bruke friske grønnsaker istedet for sylta, det er null stress.

Vegansk banh mi

Snackstallerken med hummus og grønnsaker

Til slutt: Dette er det letteste og beste å ty til når man egentlig ikke vet hva man vil ha. Alt du egentlig trenger er en dip (vi snakker gjerne hummus), grønnsaker, noe brød og noe å drikke. Og så er det bare å pakke sekken og gå.

Den ultimate snackplate for de dagene hvor du bare må må må ha noe digg.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.