Blogg

Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival 2018

ingen kommentarer enda

Nå har det riktignok gått en hel uke siden årets beste vegetarhappening, men her er de: Oppskriftene fra kurset jeg holdt på Oslo Vegetarfestival 2018!

Foto fra festivalen: Mira Wickman

I år ble det hektisk på festivalen for min del: To dager før hadde jeg levert inn manus til den neste boka mi, og det betydde at jeg hadde igjen sånn omtrent en halv ettermiddag til å planlegge både foredrag, kurs, handle, preppe, angste, være nervøs, tenke gjennom, tenke gjennom litt til… og å glede meg littegrann! Først holdt jeg foredrag om hvorfor jeg mener veganisme og klimabevissthet henger tett, tett sammen (og der inne var det varmt! Tusen takk til alle som kom og hørte på), og så holdt jeg kurs sammen med Jane fra Veganmisjonen. I tillegg hadde jeg vegansnappen hele dagen. Hei hvor det gikk!

Det var første gangen vi holdt kurs sammen, og det var altså så gøy! Jeg tror både vi og publikum koste seg veldig, det var så god stemning, mye latter, gode spørsmål, og tia fløy avgårde. På forhånd hadde Jane og jeg bestemt oss for at vi skulle ha tema sommermat, og det passet jo godt i de 30 varmegradene som dukka opp den lørdagen. Her er mine oppskrifter fra den dagen!

Grillspyd med tofu

Grillspydene, som jeg strengt tatt lagde i grillpanne, som går like bra som å grille dem, består av de grønnsakene du vil, tofu om du vil, og en marinade. Den helt konkrete oppskriften jeg fulgte på kurset, finner du her. På første rad satt en med-snapper fra vegansnappen, Cecilie, og utbrøt LIFEHACK! da jeg forklarte at trikset for å unngå grillspyd som snurrer rundt sin egen akse er å bruke doble spyd. Da sitter alt godt fast! I oppskriften ligger grønnsakene i marinade før de tres på spyd, men på kurset gjorde jeg omvendt, og penslet på marinaden. Alt funker!

Marinerte og grillede grønnsaker og tofu er en hit på grillen i sommer!

Urtedressing

Denne var det fler som spurte om oppskrift på – men den finnes faktisk ikke på bloggen fra før, så dere får den her og nå. Dette er en metode jeg ofte bruker når jeg skal bruke opp urter, så alt er omtrentlig. Blir alltid godt uansett!

En medium stor bunt bladpersille
En litt mindre bunt mynte
1 dl uristede pinjekjerner
1-2 hvitløksfedd
1-2 ss olivenolje
1-2 ss sitronsaft
1 god klype salt
1-2 dl vann (juster konsistensen til slutt)

Du har alt i en blender eller matmølle, og sper med vann til du har den konsistensen du vil ha. Jeg liker min ganske fast, så den er mer en krem enn en saus. Du kan også bruke andre urter, spesielt basilikum og dill er godt oppi her!

Tomat- og melonsalat med balsamico og pepper

Det siste jeg lagde var denne knallrøde tomat- og melonsalaten. Det går så fort, og er så lett, men smaker såå godt! Saftig og frisk vannmelon, små og sprø cherrytomater, basilikum, ristede pinjekjerner, litt tynnstrimlet rødløk, pepper og balsamico – det er rett og slett alt som trengs! På kurset oppdaget vi også at denne er veldig god sammen med urtedressingen. Alt som er godt, er godt sammen, er det ikke sånn…?

Det er lite som slår en frisk og deilig melon- og tomatsalat i sommervarmen - believe you me!

Nok en gang – tusen takk til alle som kom. Jeg koste meg maks, og det er så hyggelig med folk som kommer bort og sier hei. Jeg ser helt sikkert skeptisk ut i brøkdelen av et sekund, men det må dere bare ignorere – jeg er ikke skeptisk!

Ha en fin sommer med deilig sommerfolk, flotte festivalfolk!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.