Vegansk sitronkake
Kaker og godis

Sitronkake med valmuefrø

Nivå Enkel 5 comments

For meg er kaker med sitrus de beste kakene – uten tvil! Og av dem igjen kommer sitronkake med valmuefrø ganske så høyt oppe på lista. Lett å lage er den og!

Mengde: 1 kake i brødform
Tid: Ca 1 time og 15 min totalt (15 min aktiv tid)

Ja, dere… Disse kakene her på Bonanza hører jo til sjeldenhetene, for jeg er ingen baker, jeg er ikke det, altså. Så når jeg først baker er det enkelt, det er bulletproof, og det går fort. Jeg lover. For noe annet har jeg ikke tålmodighet til selv, så så enkelt er jo det!

Dette er en typisk formkake som er lett å bake, lett å naile, lett å variere, og veldig, veldig lett å lage vegansk. Er det ikke rart hvordan vi tror at vi må erstatte egg, også må vi egentlig ikke det i det hele tatt, i enkelte typer bakst? Her klarer du deg helt fint uten, det trengs ingen erstatning, det eneste du trenger er bakepulver. Som du jo trenger uansett!

Du kan med fordel justere mengden sitron og valmuefrø etter smak og behag. Jeg kan godt finne på å øke mengden sitron, for jeg elsker sitronsmaken i denne kaka, men folk er jo forskjellige. Mengden som er oppgitt i oppskriften gir en mild, men tydelig sitronsmak.

Vegansk sitronkake

Sitronkake med valmuefrø

250 gram hvetemel
110 gram kokossukker
150 gram hvitt sukker
2 ts bakepulver
0.5 ts salt
2.5 dl vann
3 ss smeltet kokosolje
1 sitron + zest
2-3 ss valmuefrø

Evt melis til topping

Bland hvetemel, kokossukker, hvitt sukker, salt og bakepulver i en bakebolle. Bruk et fint rivjern, og rasp det gule skallet av sitronen ned i blandingen. Husk å vaske den godt først, og bruk gjerne økologisk sitron når du skal bruke selve skallet. Rør skallet inn i blandingen, så det begynner å sette smak på det tørre.

Smelt kokosolje, og ha den, vann og saften av sitronen du nettopp raspet oppi røra, og rør godt. Dette blir en deilig, silkemyk røre som er akkurat litt for god å spise rett av sleiva. Rør inn ønsket mengde valmuefrø i røra til slutt.

Finn frem en brødform, og kle den med bakepapir. Jeg bruker en smal remse på langs og en tykk en på tvers, som gjør kantene fine og lett å løfte den ut etterpå.

Stek kaka på 180 grader i 45 minutter – 1 time. Sjekk kaka med en trepinne underveis, tiden vil variere på ovnen din og hvor stor brødform du bruker. Trepinnen skal ikke ha røre på seg når du tar den ut av kaka.

La kaka avkjøle seg på rist, og hell melis over den til slutt, om du vil ha på det.

5 Comments

  1. Camilla

    Kan man erstatte kokossukkeret, og bare bruke hvitt sukker?:)

    • Hehe, regna med at det spørsmålet kom. Joda, du kan selvfølgelig det, men kokossukker har en helt annen smak enn hvitt sukker, og det blir sånn sett en annen kake. Kokossukker har en karamell-aktig smak når den brukes i kake, og tilfører sånn sett flere smaksdimensjoner enn bare sødme. Men jo – jeg regner med at det går bra, sånn bakst-messig :)

    • Kokossukker har jo ganske lik smak som brunt sukker, da!

    • Sant, men brunt sukker har en tendens til å «falle til bunn» i kaker som denne, og bli en sånn tykk deig nederst!

  2. Åh, det så godt ut! Den skal jeg definitivt prøve, Mia :-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.