Vegansk ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat - SÅ HIMLA GODT!
Frokost og lunsj

Ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Ja, ostesmørbrød-dillaen har ikke gått over, snarere tvert imot! Nå avanseres det – med deilig, DEILIG fyll av karamellisert løk og sautert spinat. Greasy og godt.

Mengde: 4 ostesmørbrød
Tid: ca 15 min

Jeg må jo innrømme at jeg synes det fortsatt er ganske morsomt at jeg, veganostens bitreste motstander, plutselig er hekta på veganske ostesmørbrød. Det er rett og slett fordi jeg har funnet én ost jeg synes funker, og én måte å tilberede den på. Foreløpig vil jeg fortsatt ikke ha den verken på pizza, lasagne eller rett på skiva, men det er noe med dette trikset som får den osten til å smelte som gjør at jeg bare… (sett inn sikletryne-emoji her)

En fredag for et par uker siden hadde Olina (hun ikke-veganeren som ga godkjent-stempel til de første ostesmørbrødene) og jeg en plan for en fredag: Vi skulle bade, bade igjen, deretter spise ostesmørbrød, og tilslutt ligge rett ut på hver vår sofa resten av kvelden. Ikke en dårlig plan, den er fritt frem for kopiering og tilpassing, for å si det sånn. Denne gangen hadde jeg plan om å uppe ostesmørbrød-gamet ørlite, nemlig ved å legge til mer av det jeg liker best av alle smaker: Umami.

Vegansk ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat - SÅ HIMLA GODT!

For det er jo ikke sånn, at alt som legges på ostesmørbrødet må være rått. Niks! Det går an å dra frem stekepanna først! Tenke seg til. Den varmet jeg opp til ganske så god varme, før jeg hadde i løk skåret i tynne skiver med litt nøytral olje og salt, som fikk steke seg mør og gylden. Idet den gikk ut av panna, hadde jeg oppi to store never spinat, som jo faller sammen på null komma niks. Og dette la jeg inni ostesmørbrødet, i tillegg til osten (som må rives og stekes akkurat sånn), og krydder. Så godt. Så, så godt. Ja, vi spiste to hver. Ja, vi lå rett ut på sofaen etterpå.

Vegansk ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat - SÅ HIMLA GODT!

Ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat

8 skiver loff
1 gul løk
2 håndfull spinat
3-4 ts dijonsennep
Violife cheddar i blokk
Salt og pepper
Tørket oregano
Chilliflak

Nøytral olje
Vegansk smør

Legg åtte loffskiver i to rader utover en fjøl, “bunn mot bunn”, slik at du vipper dem over hverandre etterpå. Smør et tynt lag smør på den ene raden, og et tynt lag dijonsennep på den andre.

Finn frem en stekepanne, sett den på høy varme med en klunk olje oppi, og kutt opp løken i tynne skiver. La den steke mens du rører jevnt hele veien, til den er mør og gylden i kantene. Legg til side på en tallerken. Ha spinat oppi panna med en gang, og rør den rundt til den har falt sammen og blitt liten og grønn. Ha den også over på tallerkenen sammen med løk.

Vegansk ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat - SÅ HIMLA GODT!

Fordel løk og spinat utover fire av skivene. Rasp ost over, med en tynn rasp, og ikke pakk det sammen. Strø over et tynt lag oregano, chilliflak, salt og pepper etterpå, før du tar den andre raden og legger over den med fyll på.

Stek toastene enten i toastjern (jeg har ikke prøvd å steke disse i lukket jern. For meg er en av nøklene til god toast at det slipper til luft, så om du ikke har toastjern som er åpent, bruk fremgangsmetoden for panne i denne oppskriften. Om du prøver med tett jern, gi meg gjerne en tilbakemelding på om det funker bra!) eller i panne.

Og da – da er det bare å spise seg proppmett.

Vegansk ostesmørbrød med karamellisert løk og spinat - SÅ HIMLA GODT!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.