Blogg, Bøkene

En liten oppdatering på den nye boka

2 comments

Det har gått et helt halvt år siden jeg fortalte her på bloggen at jeg jobber med ny bok, så det er vel kanskje på tide å fortelle dere litt mer, eller hva?

Jeg måtte finne frem og lese det jeg skrev den gangen. 25. Januar publiserte jeg det, og da var jeg faktisk nesten ferdig med oppskriftsutviklingen til hele boka. Denne prosessen har vært så annerledes på så mange måter, og jeg tror dette med “den vanskelige andreboka” også gjelder oss som skriver bøker om mat, for det har vært en vei med langt flere snirkler, kriker og kroker enn den første.

Da jeg lagde den første boka, var jeg veldig tydelig på hva den skulle handle om. Den skulle handle om de helt sikre, trygge middagsoppskriftene og basisoppskriftene som ikke er vanskelige å lage, samtidig som de tilfredsstiller på smak, konsistens og bruk av gode råvarer. Jeg vet ikke om jeg vil kalle alle oppskriftene enkle, men de er hvertfall ikke kjempekompliserte, og de fleste rettene er kjente for de fleste – i en eller annen form.

Boka blir litt som dette…

I den nye boka har jeg lagd et helt annet konsept, og jeg er veldig spent på hva dere synes om det. Som jeg skrev i januar handler boka om å skape nye matminner – enten alene, eller sammen. Den er bygd opp på en helt ny og annerledes måte enn de aller fleste kokebøker jeg har sett, for å kunne brukes som småbiter, oppskrift for oppskrift, eller for å brukes for å lage en skikkelig fest, en hel meny eller et helt festbord. Jeg har også laget oppskrifter for hvordan man som gjeng kan lage alle oppskriftene sammen, for det vet jeg at mange synes er vanskelig. Det har vært et tunga-rett-i-munnen-prosjekt når det kommer til struktur, og heldigvis er jeg en strukturjunkie av dimensjoner.

I tillegg ville jeg “uppe gamet” litt på selve oppskriftene. De aller fleste oppskriftene er helt nye, og de få som finnes på bloggen fra før har blitt oppdaterte. De er fortsatt ikke vanskelige eller kompliserte å lage, men de er kanskje et hakk eller to opp fra den klassiske linsegryta eller nudel-middagen. Det er ting du kanskje har smakt før, men ikke lagd selv, for jeg har så lyst til å spre nye, gode, spennende smaker som overrasker og gleder. Samtidig er det absolutt meninga at det både skal være til hverdags og til fest. Om jeg gaper høyt, synes du? Ja, det gjør jeg nok. Men den som intet satser, intet vinner. I tillegg har vi jobbet helt annerledes med foto, og det begynner å se virkelig bra ut når boka nå designes hos forlaget.

Jeg gleder meg enormt til å kunne vise dere, for jeg tror det er lettere å vise enn å forsøke å forklare, men jeg vil at dere skal vite at den er så gjennomtenkt og gjennomarbeida som jeg klarte å få til. Det har faktisk knaka i hue.

… og samtidig:

Heldigvis jobbet jeg ikke med oppskriftsutvikling og foto paralellt denne gangen. Oppskriftene og tekstene var ferdige før vi gikk i studio, og flaks var det, for én uke etter den første studiodagen, hvor jeg var skikkelig dårlig, fant jeg ut at jeg var gravid. Jajamensann, det blir en baby i Bonanza-huset i år. Dette vet jo dere som følger med på instagram allerede. Det har jo føltes som verdens største karma joke at matbloggeren og kokebokforfatteren ikke kunne utstå verken tanken på, smaken av eller lukta av mat i fire måneder. Spesielt når de månedene overlappet perfekt med foto-opptak til boka, som er noe av det mest intensive med hele bokprosjektet.

Heldigvis har jeg fått enormt mye hjelp av Øystein, forståelse fra fotografen, og jeg tror nok jeg har overlevd og klart å fullføre det på rein og skjær trass og vrangpeis-attitude. Jeg har jo vært i full jobb på jobben min samtidig også, og det pluss foto er strengt tatt mer enn nok på en gang for de fleste, inkludert meg. Så det ble en “sånn vår”, kan du si – og det forklarer jo hvorfor det har vært rimelig stille på oppskriftsfronten her de siste månedene. Men sånn måtte det rett og slett bli.

Så, høsten blir interessant: Boka kommer midt i oktober og babyen kommer midt i november. Jeg krysser alle fingre og tær for at kroppen og formen holder seg såpass god at jeg får til å kose meg og nyte at boka er ferdig og ute, for jeg gleder meg virkelig enormt til dere får se den. Jeg er stolt av den, og jeg er rett og slett stolt over at jeg klarte å fullføre den på planlagt tid når alt ble som det ble også. Babyen var absolutt ønsket og planlagt, altså – det bare gikk littegrann fortere enn vi hadde regna med (og det skal man jo være glad for!).

Med andre ord: To babyer herfra denne høsten. <3


Følg meg på sosiale medier for både mat og prat!

Facebook: Green Bonanza
Facebook-gruppe: Grønt = Godt
Instagram: @greenbonanza


Tags

2 Comments

  1. Så stas! :D

  2. Åå, gratulerer så mye med babyen! Og boken! Det blir ekstremt spennende! Tusen takk for alt arbeidet du legger ned i å spre glede og kunnskap om mat, det synes jeg er ufattelig fint :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.