Har du sett tomatillos i butikken? Grab them - og lag salsa verde!
Blogg

Jeg er nominert som Årets Formidler til Matprisen 2018

ingen kommentarer enda

Jøje meg – dette blir litt av en uke! Bok nummer to er ute, og nominert til Matprisen 2018 i priskategorien Årets Formidler. Whats next? 

(Svaret på det er sannsynligvis baby, men det er jo en helt annen sak)

I pressemeldingen fra Debio, som forøvrig er de som forvalter øko-merket i Norge, kan man lese følgende:


Matprisen ble etablert i 2014, og går av stabelen for femte gang den 19. november i år. Matprisen hedrer de som er med på å øke forbruket og produksjonen av økologisk og bærek​raftig mat. Og ikke minst de som serverer smakfulle bærekraftige måltider. Matprisens priser kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer.

Juryens begrunnelse for nominasjonen

Green Bonanza er en blogg drevet og skrevet av Mia Frogner. Hun har gjennom fire år inspirert og formidlet kunnskap til svært mange lesere. Bloggen er både en kokebok og en debattflate som tar opp viktige tema, som matsvinn og bærekraftsutfordringer. Senest i sommer var Frogner aktiv i kampanjen for å bruke tørkeutsatt blomkål som holdt på å gå i søpla. Juryen mener Green Bonanza har en viktig stemme som formidler gleden ved grønnsaker.

Juryen

Matprisens jury er en bredt sammensatt gruppe med ulike kompetanser og tyngder innen matpaletten i Norge.

I 2018 består juryen av:

Heidi Bjerkan, kokk og eier av Credo
Cathrine Røsseland, sponsorsjef i Øyafestivalen
Elise Matilde Lund, daglig leder i Stiftelsen Kore
Else Thorenfeldt, bonde på Korsvold gård
Esben Holmboe Bang, kjøkkensjef og eier av Maaemo
Liv Solemdal, rådgiver hos NORSØK, og mat- og miljøveileder i Matvalget
Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef i Øyafestivalen
Thomas Horne, forfatter og foredragsholder


Jeg vet knapt hva jeg skal si – dette varmer, skikkelig. At en så fagsterk jury ser bloggen min på den måten, som jo er sånn jeg ønsker at den skal oppleves, gjør meg rett og slett ordentlig ydmyk og stolt på samme tid.

De andre nominerte i min kategori er Harvest Magazine og Sogn Jord- og hagebruksskule, og det er jo bare helt sprøtt å være nominert i samme kategori som så etablerte og spennende aktører. De to – og så Bonanza, som jo bare er meg! Wow.

Tilfeldigvis sammenfaller prisutdelingen med termindato, så jeg tviler på at jeg får vært der, men jeg skal sørge for å sende et par stedfortredere, i tilfelle dette går helt til topps. Uansett om det gjør det eller ei (det er god konkurranse her!) er jeg utrolig glad for nominasjonen. Wow!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.