Kaker og godis

Rista nøtter med sjokoladetrekk

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Julesnop-bonanzaen fortsetter! De to tingene som alltid er viktige, gjelder her og: Enkelt å lage, knallgodt å spise. Sånn tenker jeg nemlig om godis.

Ja, for jeg er ikke så glad i å stå på kjøkkenet og dille med søtt og snop. Jeg er ikke en kakebaker, og hvertfall ikke en konfektmaker. All ære til de som er det, som koser seg med å stå der i timesvis og pirke… Men det er bare ikke for meg. Jeg kan godt gjøre det med mat, men ikke med søtt. Uten at det betyr at jeg ikke vil ha det som er søtt! Dilemma, det der. Da er det om å gjøre å gjøre det enkelt for seg selv, lage mye om gangen, og selvfølgelig: lage noe som er skikkelig godt.

Tidligere postet jeg oppskrifta (eller, “oppskrifta”) på de superenkle og supergode marsipankulene, og på en måte henger denne oppskrifta sammen med den. Det har seg nemlig sånn at jeg er like vrang på å kaste rester når det gjelder søtt som når det gjelder mat, så alt må brukes opp! Vi lager snop i tre trinn:

  1. Marsipankulene. De er liksom hovedattraksjonen.
  2. Disse nøttene med sjokoladetrekk. Det er perfekt for å bruke opp det som er igjen av sjokoladen.
  3. Bollen må skrapes, og det gjør jeg med frukt! Kjempegodt, og en helt super belønning etter å ha stått på kjøkkenet og lagd snop.

Dette er altså en slags resteoppskrift, så alle mål må du ta med en klype salt, og se på hva du har selv. Jeg har brukt mandler, men du kan bruke absolutt alt av nøtter, og du kan også bruke tørket frukt, salt kjeks og lignende. For meg er det kombinasjonen ristet, salt og søtt som er det tiltrekkende her, så jeg rister nøttene i ovnen først, før de blandes inn i sjokoladen. Mengdeforholdet nøtter/sjokolade vil påvirke smaken mye her. Jeg synes disse på bildet ble litt for mye sjokolade sammenlignet med nøtter, men hallo – ingen klager, for å si det sånn.

Nøtter med sjokoladetrekk

Rista nøtter med sjokoladetrekk

Ca 2 dl usaltede nøtter
Ca 100 gram mørk sjokolade
1 ts kokosolje (kan sløyfes)
Havsalt

Grovhakk nøttene, og legg dem på et bakebrett. Rist dem i ovnen på 200 grader til de er gyldne, ca ti minutter. La de avkjøle seg.

Smelt sjokoladen med kokosolje over vannbad (les detaljert fremgangsmåte i oppskriften på marsipankuler). Hvis du skal lage marsipankuler, gjør du det først. Ha deretter nøttene over i bollen (mens den fortsatt står over vannbadet), bland godt, og bruk to skjeer til å lage pletter av blandingen på et bakepapir på en fjøl eller et brett. La de avkjøle seg noe før du strør over litt havsalt, og setter de kaldt.

Oppbevares kjølig – holder seg lenge i tett boks i kjøleskap.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.