Vegansk, gratinert pasta
Middag

Gratinert pasta med brokkoli

Nivå Enkel 1 comment

Det er helt sikkert noen som har forska på hvorfor alt som kan spises rett fra gryta blir bedre i ovnen, tror dere ikke? Det er hvertfall tilfellet med denne pasta- og brokkoligratengen!

Mengde: Ca 4 porsjoner
Tid: Ca 20 min + steketid

Denne middagen skulle egentlig bare være – eller den var – en rask middag jeg slang sammen, og underveis lagde jeg en instastory. Før gratengen kom ut av ovnen hadde så mange spurt om oppskrift at jeg måtte slenge meg rundt og ta noen raske bilder av den før den forsvant ned i gapet på undertegnende. Sånn er det: Dere er faktisk med og bestemmer hva som havner på bloggen!

Uansett da. Dette er en superenkel pastagrateng som du kan bruke det du har av grønnsaker oppi, det aller meste blir nemlig veldig godt i grateng. Spesielt grønne grønnsaker som brokkoli, squash og spinat er mine favoritter sammen med pasta og havrefløte inn i ovnen. Litt tykk småpasta som farfalle eller penne synes jeg funker best, rett og slett fordi de ikke blir mushy av den ekstra varmen de får i ovnen etter å ha bli kokt. Jeg hadde også oppi en pakke med veganske filetbiter for å få litt proteiner i middagen, og smaken kommer ganske enkelt fra pesto fra glass (jeg foretrekker coop sin, den er ren og god!), soltørka tomat i olje og næringsgjær.

Som du ser på bildet brukte jeg både havrefløte og havrerømme, men det var fordi jeg hadde en halv åpna pakke av hver. Det går helt fint å bruke enten/eller!

Vil du få med deg hva slags mat jeg lager som ikke havner på bloggen? Følg meg på instagram @greenbonanza, og skru gjerne på notifications så storyen havner så du ser den!

vegansk gratinert pasta med brokkoli

Gratinert pasta med brokkoli

500 gram småpasta som farfalle eller penne
1 brokkoli
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1 pakke veganske filetbiter (kan sløyfes)
1 pakke havrefløte evt havrerømme
5-6 soltørka tomat fra olje
2 ss pesto
2 ss næringsgjær
Salt og pepper
Evt
not parm til topping

Finn fram en panne og en gryte. I gryta koker du pasta og brokkolibuketter i samme lettsalta vann, men vent halvveis inn i koketiden med å ha brokkolien oppi.

I panna steker du først finhakket gul løk og hvitløk med en klype salt til løken er mør, og deretter har du oppi filetbitene (om du bruker frosne kan du steke filetbitene først, og deretter ha oppi løk og hvitløk).

Mens gryta og panna gjør sitt, kutter du opp soltørka tomat, og finner frem resten. Hell vannet av pastagryta, og ha alle ingrediensene rett oppi der. Rør godt sammen, ha i litt salt og pepper, og ha det hele over i en ildfast form. Strø over litt not parm på toppen, om du vil. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 15 min – til du ser at den begynner å boble i kantene og bli litt gylden på toppen.

vegansk gratinert pasta med brokkoli

One Comment

  1. Carla

    Hei! Jeg brukte tomatpuré i denne retten. Ikke filet, kun litt mais. Det ble kjempegodt!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.