Deilig og kremete tofu scramble med tomat og spinat
Frokost og lunsj, Tofu

Kremete tofu scramble

Nivå Medium 1 comment

Jeg vet jeg sier dette hver gang jeg legger ut en ny oppskrift av tofu scramble, men dette er virkelig en ny favoritt! Kremete, smaksrik og med deilige søte småtomater oppi.

Tid: Ca 15 min
Mengde: 2-3 porsjoner

Tofu scramble har blitt ensbetydende med helgefrokost for oss – eller brunsj, nesten lunsj, som det jo har en tendens til å bli. Og jo mer jeg lager det, jo mer eksperimenterer jeg jo med den, og denne gangen har den blitt kremete! Skikkelig godt, alle smakene får satt seg og fordelt seg enda bedre, og med søte småtomater og spinat oppi som nærmest smelter inn… Ja, da er frokosten, brunsjen eller lunsjen helt på høyden.

Egentlig er det rart at jeg ikke har tenkt på det før, all den tid det beste jeg vet å ha oppå en toast med tofu scramble er aioli eller havrerømme. Hvorfor ikke bare gjøre selve scramble’n kremete, liksom? I tillegg til havrerømme er panna fylt med masse god umami gjennom karamellisert løk, tomatene, næringsgjær og ørlite soya. Du kan også ha sopp oppi, om du som meg, elsker sopp.

Deilig og kremete tofu scramble med tomat og spinat

Kremete tofu scramble

1 pakke fast tofu
1 gul løk / 2-3 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 håndfull frisk spinat
6-8 søte småtomater
0,5 pakke havrefløte eller annen plantefløte for mat
1 ss soyasaus
2-3 ss næringsgjær
1 ts gurkemeie
0.5 ts tørkede urter (provenceblanding eller timian/rosmarin/oregano)
Salt og pepper
Nøytral olje til steking

Varm opp en god klunk nøytral olje i en stekepanne, og finhakk løk. La den surre til den er gylden og nærmer seg karamellisert med en klype salt. Ha deretter over tofuen, som du river i mindre biter med henda. La den steke med løken til den begynner å bli gylden. Ha deretter oppi hvitløk og småtomater som er delt i to eller fire, og la de steke i et par minutter. Ha deretter over næringsgjær, gurkemeie, tørka urter, soyasaus litt salt og pepper, og rør det godt inn. ha til slutt over havrefløte og grovkutta spinat, rør godt, og la det koke i et par minutter. Smak til med salt og pepper.

One Comment

  1. An-Magritt Meling Hakestad

    Takk for kjempegod oppskrift ❤️

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.