Frokost og lunsj

Tynne, veganske pannekaker

Nivå Enkel 12 comments

Tynne pannekaker? Som det går an å snu? Og brette? Og fylle? Som er veganske? Uten altfor mye fiksfakseri? Er det sant? Er det slutt på alle spørsmålene nå? Ja!

Nå skal jeg innrømme noe, og jeg skal skylde på ungen min. Det tok nemlig altfor lang tid før jeg skjønte hva som skulle til for å lage de perfekte, tynne pannekakene, og jeg skylder på ammetåka. Jaggu!

I det siste har vi stort sett spist en av to ting til frokost: Amerikanske pannekaker, eller vår klassiske veganske brunsj med kikertomelett – eller kikertpannekake, om du vil. Og mens jeg sto der og lagde amerikanske pannekaker dagen etter jeg hadde lagd kikertpannekake, og lurte på hva jeg skulle teste i klassisk pannekakerøre for at de skulle henge sammen… Ja, da tok det faktisk akkurat litt for lang tid før jeg connected the dots in my brain og skjønte at svaret lå i gårsdagens frokost. Kikertmel. Selvfølgelig. Jeg bruker det jo i både kikertomelett, pai, kikertpannekaker (socca) og farinata fra før, og har eksperimentert mye med det.. Men nå tok det faktisk litt for lang tid. Det skal innrømmes. Oppsiden er at det funker dødsbra, da! Smaker ikke kikertmel, er lett å steke, lett å snu, kan rulles og brettes og spises akkurat som vanlige pannekaker kan.

Vi lagde firedobbel mengde av denne på hytta i påska, til store og små, og jeg tror ingen i det hele tatt var innom tanken om at det ikke var egg og melk i dem. Verken fireåringen eller bestefaren! Utover kikertmelet er pannekakerøra her den klassiske sånn som jeg lærte den da jeg var liten.

Tynne, veganske pannekaker

4 dl hvetemel
1 dl kikertmel
0.5 dl sukker
2 ts bakepulver
0.5 ts vanilje / 1 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 ss smeltet smør + til steking
7 dl havremelk eller annen plantemelk

Rør sammen alt det tørre i en bolle mens du smelter smøret (jeg bruker den panna jeg skal bruke til å steke pannekakene i etterpå, mindre oppvask, og panna er allerede smurt. Visp inn havremelka, og rør inn smøret. Røra blir best når den får svelle minst 10-15 minutter, eller enda lenger – for eksempel til dagen etterpå, om du ikke steker opp alt på en gang.

Vi bruker en liten stekepanne når vi steker pannekaker, og da har vi en knapp halv dl røre i panna for hver omgang, samt en liten klatt smør mellom hver steking. Vent med å snu til det har boblet gjennom over hele pannekaka. Her kan du eksperimentere deg frem selv, men det er altså helt mulig å steke disse tynne og deilige.

Tips til fyll: Sitron og sukker. Så godt! Øystein tyr til banan, syltetøy og yoghurt. Godt det og.

12 Comments

 1. Ingvild

  Takk, dette har eg litt på! Trur du dei vil fungere med grovt mjøl også?

  • Det vet jeg ikke – du får prøve!

  • Stakk bare innom for å si at pannekakene ble kjempegode. :-) Vurderer å prøve sukrin istedet for sukker neste gang, for å redusere sukkerinntaket mitt. Tror du at bruken av sukrin vil gå like bra som med vanlig sukker? Vil det ha noe å si for konsistensen på røra tror du? Mvh Gjermund

  • Jeg har aldri brukt sukrin, så det vet jeg ikke, dessverre. :)

 2. Vibeke

  Deanne oppskrifta har jeg ventet på! Tuuusen takk!
  Gleder meg til å teste!
  Er så imponert av bløtkaken din

 3. Karoline

  BESTE tynne pannekakene ever! ❤️ Blir ny frokost favoritt!

 4. Disse var FANTASTISKE!!! Endelig en pannekakeoppskrift uten egg som funker :) bytta ut 2dl hvetemelet med finmalt sammalt hvete. Gikk veldig bra!

 5. Halleluja! Disse var gode! Brukte litt fibra hvetemel (?) da jeg ikke hadde nok hvetemel, funket det også. Har spist pannekaker til frokost, lunsj og kvelds i dag

 6. Hei! Hvilket smør bruker du i røra?

 7. Frida

  Må prøves i helgen! Hvor mange pannekaker blir dette omtrent?:-)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.