Hvit pizza med spinat og marinert sopp

Det er noen instastories som gjør at mobilen min koker mer enn andre, og de tre gangene jeg har lagd denne på story har nettopp det skjedd. Så, jeg beklager at det har tatt litt tid dere, men her er den! Hvit pizza med spinat og marinert sopp, klar for helga på en-to-tre.

Mengde: 2 langpanner (man lager ikke bare en av denne)
Arbeidstid: Ca 30 min + heving og steking

Jeg tror, hvis jeg tenker meg om, at dette er den eneste pizzaen vi egentlig har spist når vi har lagd pizza hjemme de siste månedene. For ja, selv vi Bonanza-mennesker blir vanedyr, spesielt når pizzaen er god!

Som dere jo allerede vet, er hvite pizzaer min favorittpizza. Jeg er også tilhenger av få, men skikkelig gode, toppings på pizza. Mine pizza er ikke lastet med tolv toppings, niks. Og denne, den er lastet med hvit saus, fersk spinat, marinert sopp, valnøtter og not parm. Og det er det. Mer trengs ikke. I promise. Den går ganske så radig å lage også, spesielt om man ber ektemannen sin, eller hvem som helst andre innenfor rekkevidde, å sette og elte pizzadeigen, sånn at man slipper å bruke energien sin på det (det er nemlig det kjedeligste jeg vet om). Soppen blir proppa med umami fra marinaden, spinat er også umami, nøtter er umami.. Det er jo ikke rart vi liker denne pizzaen? Den er en umami-pizza!

Jeg tror vi gjør kort prosess og går rett til oppskriften, men først må jeg dele at både oppskriften på sausen og den marinerte soppen er fra pizza-kapittelet i min nyeste bok, Grønnere! Lag, smak og del mat fra hele verden. I boka er nemlig det kapittelet bygd opp litt utradisjonelt: Det er ikke oppskrifter på ferdige pizzaer, istedet er det oppskrift på ulike bunner, tomatsaus, hvit saus, en rekke toppings (inkludert den marinerte soppen) som ruccolapesto, cashewkrem med bakt hvitløk (såå godt), og to hele sider med tips om hvilke grønnsaker du kan bruke på hvilken måte på pizza. Du får også en liste med kombinasjoner jeg personlig er veldig glad i.

Hvit pizza med spinat og marinert sopp

Pizzadeig av 500 gram mel
4 håndfull frisk, vasket spinat
1 dl valnøtter, finhakkes
Not parm

Hvit saus
1 boks iMat fraiche
2 ss olivenolje
3 raspa hvitløksfedd
1 god skvis sitron
Litt sitronzest

Salt og pepper
2 ts finhakkede urter (timian, rosmarin) / 1 ts tørre (herbs de provence)
En klunk hvitvin (kan sløyfes)


Bland sammen alle ingrediensene, og smak til med salt og pepper.

Marinert sopp
1 ss olivenolje
2 ss soyasaus
1 ts røkt paprika
Litt pepper
2-3 store håndfull østerssopp


Bland sammen olivenolje, soyasaus og krydder i en flat bolle. Riv østerssopp i strimler med hendene, og bland dem godt inn i marinaden. La gjerne stå mens du prepper resten, så det får satt seg skikkelig.

For å dandere: Kjevle ut pizzadeigene på to bakepapir, og smør på den hvite sausen. Legg vasket spinat utover jevnt fordelt. Legg deretter soppstrimlene oppå, strø over finhakka valnøtter og not parm, og stek pizzaene på høy varme, gjerne 250 grader, til kantene er gyldne.

← Previous post

Next post →

5 Comments

  1. Sigrid

    Har du noen tips til hva man kan erstatte valnøtter med (nøtteallergi)?

    • Hei! Tror kanskje at jeg i dette tilfellet ville lagt på litt mer grønnsaker med crunch, feks brokkoli, og lagd not parm med gresskarkjerner :)

  2. Tone

    Helt fantastisk pizza. Datteren laget til oss foreldre. <3

  3. Hei blir det like bra med kantareller? :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.