Saus, dipp og topping

Sylta gulrot med ingefær

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Du vet den ene tingen som kan løfte en litt kjedelig middag til en ganske spennende middag? Sylta gulrot med ingefær er en sånn ting!

Alt som kan syltes, kan også smakstilsettes i laken. Det er en grei leveregel synes jeg – tenk bare på sylta småagurk som ligger der med masse sennepsfrø, dillfrø, pepperkorn og annet snask? En av mine enkleste favorittmåter å sylte gulrot, spesielt hvis jeg har masse gulrot jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med, er å sylte den med fersk ingefær. Helt perfekt til et lass retter, kanskje spesielt nudelretter og andre asiatiske retter hvor ingefæren uansett har en god plass.

Du kan sylte dem hele, halve på langs, halve på tvers, eller som jeg gjør her, i tynne skiver. Da kan de fiskes opp med en gaffel og legges rett på salatbollen, nudelbollen, banh mi’en, i en kinakål-slaw, i sommerruller… Du skjønner poenget.

Sylta gulrot med ingefær

5-6 gulrot
1 medium stor knoll ingefær
1 dl eplecidereddik eller hvit eddik
2 dl hvitt sukker
3 dl vann

Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Rasp ingefæren, eventuelt kutt den i tynne skiver. Ha eddik, sukker og vann i en kjele, og la det koke opp så sukkeret blir helt løst opp. Ha gulrot og ingefær over på glass, hell over varm lake, og sett på lokk. Kan oppbevares kaldt over en god periode av tid.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.