Snacks

Pimientos de Padrón

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Eller: Små, grønne paprika med havsalt. Knallgodt er det hvertfall!

Mengde: Opp til deg
Tid: 5 min

Pimientos de Padrón er smaken av Barcelona for meg. Første gangen jeg var i Barcelona var jeg nitten år, på festivalferie med ei venninne, vi bodde på et råttent hostell og brukte opp alle pengene våre på øl og tapas. Som seg hør og bør når man er i Barcelona. Jeg var vegetarianer allerede da (skal vi se, jeg var nitten år i 2004), og det var helt uproblematisk å være veggis på tur i tapasens hjemland. Jeg levde på patatas bravas og piementos de padrón, og hadde det helt strålende med det.

I veldig mange år har det vært helt umulig å finne disse små, grønne paprikaene her hjemme i Norge, men nå det siste året har de begynt å dukke opp i grønnsakshylla på flere matbutikker. Disse bildene tok jeg forøvrig for nesten to år siden (!!), da jeg fikk tak i dem på Gutta på Haugen, men bestemte meg for å ikke publisere før jeg visste at det var mulig å få tak i andre steder. Og nå er det det! De heter Padrón-paprika, og er små, grønne i en liten boks.

Historien sier at én av ti padróns er en sterk, sterk chillipaprika, mens de andre ni er vanlig, grønne paprika. Jeg har (dessverre) tilgode å finne en av disse ti når jeg har kjøpt padróns her hjemme i Norge, men kanskje du har større hell enn meg?

De er uhyre enkle å lage – alt du trenger er olje, salt, og en stekepanne som tåler høy varme. Jeg bruker jernpanne. Du kan bruke olivenolje (den tåler høy varme, i motsetning til hva vi liker å tro), men ha i mente at olivenolje har mye smak, og her er det paprikaene som er i sentrum. Jeg bruker derfor en nøytral rapsolje til stekingen (de skal stekes raskt på høy varme), og risler heller litt god olivenolje etterpå for smak.

Pimientos de Padrón

Padrón-paprika
Nøytral olje

God olivenolje
Havsalt

Finn frem jernpanna di, hell oppi et tynt lag med olje sett på den høy varme. Husk at hvis du nettopp har vasket paprikaene vil det frese kraftig med vann i olja, så sørg for at de er tørre før de går i panna. Olja skal være så varm at det nesten ryker av den.

Ha paprikaene oppi, de skal bli fort stekt og puffe seg litt opp, før de faller sammen og blir møre og nydelige. Snu de raskt et par ganger. De skal være i panna kun et par minutter.

Ha paprikaene over på et fat, risle over olivenolje og en raus mengde havsalt.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.