Nudler, peanøttsaus, fritert tofu og grilla brokkoli
Restefest, Tofu

Nudler med peanøttsaus, grilla brokkoli og fritert tofu

7 comments

Denne oppskriften inneholder samtlige av mine favoritter: Nudler. Peanøttsaus. Tofu (som er fritert). Brokkoli (som er grilla). Kunne spist det hver dag. Hver. Eneste. Dag.

Mengde: 2 porsjoner
Tid: Ca 40 min

Jeg veit ikke hva det er altså, men nudler og peanøttsaus gjør noe med meg. Jeg blir så himla happy, jeg! Skikkelig innsausa og surklete nudler som sier svopp svopp og sklir av pinnene sånn at det er saus overalt. Da blir jeg glad. Glad i sølet, tilogmed. Eller, nå dro jeg det kanskje litt langt. Jeg er hvertfall sjukt glad i nudler med peanøttsaus. Og jeg er sjukt glad i tofu. Og jeg er sjukt glad i grilla brokkoli. Legg alt sammen, hva blir det?

Per-fekt.

Denne oppskrifta har liggi som utkast med tittel “restefest” i et par måneder, før jeg skjerpa meg og tok til vettet og så at dette er da vitterlig ikke en restefest. Ingen skam over restefestene, jeg kaller dem ikke fest for ingenting, men hallais. Dette er bare fest.

Du trenger ikke fritere tofuen, men jeg kan godt fortelle deg hva du isåfall går glipp av: Du går glipp av et sprøtt lag utenpå tofuterningene som fungerer som svamp for dressingen. Yes, det stemmer. Enda mer saus per munnfull, og det er trossalt det er vi er på jakt etter her. Denne friteringsmetoden kommer fra en av oppskriftene fra min første bok, Grønn Bonanza, og oppskriften Black Pepper Tofu. Den ligger ikke på bloggen enda, men det kjenner jeg at den bør, så kanskje det skjer snart?

Nudler, peanøttsaus, fritert tofu og grilla brokkoli

Nudler med peanøttsaus, grilla brokkoli og fritert tofu

200 gram hvetenudler / sobanudler / bokhvetenudler
1 porsjon
klassisk peanøttsaus eller peanøtt- og tahinisaus

1 brokkoli
1 ss nøytral olje
1 ts salt

1 pakke fast tofu (ca 200 gram)
3 ss maizenna
Salt og pepper
Nøytral olje til frityr/steking

Annen topping kan for eksempel være gulrot i skiver, sukkererter i biter, sesamfrø, koriander, lime, peanøtter, agurk i skiver, bok choi, eller vårløk. Jeg gikk for
sylta gulrot, sukkererter, sesamfrø, peanøtter og lime.

Start med brokkolien. Del den i små buketter, kutt stilken i terninger, og legg alt på et bakebrett. Risle med olje, strø over salt, og sett den i ovnen på 200 grader i ca 13-15 minutter, til brokkolien er gylden og litt sprø i kantene, men ikke svidd.

Mens brokkolien står i ovnen, visper du sammen sausen du vil lage. Enhver peanøttsaus er godt til dette!

For å lage fritert tofu, kutter du tofuen i terninger, og legger i boks med lokk eller pose, og fyller den deretter med maizenna, en raus klype salt og en raus klype pepper. Fyll posen med luft, hold den tett, og rist slik at tofuterningene blir dekket av maizenna.

Varm deretter opp 0,5 – 1 cm olje i en gryte eller panne med tykk bunn og høye kanter, og stek terningene i et par minutter på hver side til de er gyldne. Legg til side på et kjøkkenpapir.

Kok nudlene etter anvisning på pakka. Bland sausen inn i nudlene (og gjerne tofuterningene), og legg brokkoli og øvrig topping på toppen.


7 Comments

 1. Beklager hvis dette er et dumt spørsmål, men hvor gjør du av oljen etter at du har fritert tofuen? Vasken? Søpla? Jeg har aldri gjort dette før, så derfor spør jeg

  • Hei! Det blir ikke igjen så mye når man friterer på denne måten. Det som blir igjen tørker jeg vekk med kjøkkenpapir og kaster :)

 2. Carina Syversen Lund

  For en fantastisk god rett! Selv ungene spiste Tofu!

 3. Jeg opplever at tofuen «spruter» og hopper rundt omkring i gryta under fritering, og når det skjer kommer det et lite smell så jeg skvetter ordentlig til. Betyr det at jeg har for høy varme når jeg friterer? Ellers en ordentlig god middagsrett! Men det føles ut som om jeg lager mat med livet som innsats under friteringsdelen..

  • Høres ut som det er litt vann i panna fra tofuen? Det freser. Kan også være litt høy varme.

  • Så det jeg burde gjøre for å løse problemet er eventuelt å «tørke» litt av tofuen først, og ha litt lavere varme på oljen?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.