Middag, Tofu

Vegansk taco på sitt beste

Nivå Medium ingen kommentarer enda

Fredagstaco er et like kjent og kjært konsept i mitt hjem som i mange andres, men det kan hende den ser litt annerledes ut – den består nemlig av tofu og østerssopp!

Mengde: 2 store porsjoner
Tid: ca 20 min (pga ovn)

Ok, så… Før jeg fortsetter på denne oppskrifta, må jeg komme med en liten disclaimer angående bildene. Jeg har nemlig ingen ferdige bilder av favoritt-tacoen, fordi det ble en sånn kveld der ungen vår våkna og våkna og våkna og vi spiste kald taco og sovna på sofaen, og da var det ikke bilder som sto lengst fremme i pannebrasken hos meg. Men jeg legger den ut nå allikevel, for det er så mange som har spurt om denne oppskriften! Neste gang vi spiser den skal jeg sørge for å ta ferdige bilder også, men det går helt fint an å lage den uten de, altså. Jeg lover.

En av mine nye favorittmåter å tilberede tofu på, er å rive den i biter med henda, gni den inn med en saftig marinade, dra den utover et bakepapir, og sette hele sulamitten i ovnen. Det gjorde jeg første gangen da jeg lagde tofu bolognese, og siden har vi fortsatt med det. Det er spesielt godt å lage lasagne av den sausen forresten, men det er en annen saga til en annen oppskrift. Nå snakker vi om taco.

For det er sabla godt å gjøre det til taco også, nemlig. Og ikke bare tofu, men østerssopp, som er min favorittsopp til taco, for den blir så digg i tyggemotstanden, trekker til seg masse marinade, er ikke full av vann, og matcher simpelthen alt det andre veldig godt. Har du ikke østerssopp kan du bruke aromasopp også på samme måte, det går helt fint.

Denne spiser du som du ellers ville spist taco – mine favoritter inkluderer pico de gallo og gucamole.

Favoritt-tacoen

1 pakke fast tofu
2 store never østerssopp

2 ss olivenolje
4-5 ss soyasaus
1-2 ss sriracha
1 ts (meksikansk) oregano
1 ts malt koriander
1 ts malt cumin
1 ts hvitløkspulver
2 ts paprikapulver
0,5 ts røkt paprika / røykessens

Finn frem en stor bolle. Bland alle ingrediensene til marinaden i den, og visp det sammen med en liten visp eller en gaffel.

Hell vannet av tofuen, riv den i mindre biter med henda oppi bollen, og gjør det samme med soppen – den river du i strimler. Bruk en skje og bland godt, så alt er dekket av marinaden.

Legg alt sammen utover et bakebrett med bakepapir, og sett det midt i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter til tofuen og soppen er sprø og gylden, men ikke svidd. Spis med favoritt-tilbehøret ditt.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.