tofu scramble med silketofu
Frokost og lunsj, Tofu

Silketofu-scramble

Nivå Enkel 1 comment

Hva kan man egentlig bruke silketofu til? Rekk opp hånda alle som har lurt på det? Ja, ikke sant. Vel, det viser seg at du kan bruke den i tofu scramble!

Mengde: 2-3 porsjoner
Tid: 10 min

Ah, tofu, min elskede tofu. Det er ingen hemmelighet at tofu og umami er mine to forkjærligheter når det kommer til matlaging, og det er en grunn til at tofu som eneste råvare har sin egen kategori på bloggen. Artiklene om tofu (en, to, tre) er alltid mye lest, og oppskriftene mye brukt. Det er en tillit jeg ikke tar lett på, for jeg vet hvor kjipt det kan være når man ikke får til tofu. For tro meg, jeg har vært der. Og jeg har hvertfall vært der at jeg har stått med den fandens (silke)tofublokka og ikke fatta hvorfor den ikke oppfører seg som tofu, før det sakte har gått opp for meg at det finnes flere typer tofu. Som om ikke tofu-livet var vanskelig nok fra før, liksom.

Forskjellen på fast tofu og silketofu har jeg skrevet en hel artikkel om her, så om du er usikker, begynn med den, og fortsett her etterpå!

Tofu scramble er en fast frokostfavoritt i vår husholdning, og med vårt nyeste familiemedlem som nå er åtte måneder, er vi tre som hiver innpå tofu scramble i alle varianter (en, to, tre, fire, fem) i helgefrokostene. Men her om dagen, når jeg skulle lage tofu scramble og sto med en blokk fast tofu i hånda, så jeg en boks silketofu i kjøleskapet… Og så meg selv utenfra mens jeg satt den kjente, kjære tofublokka tilbake og tok ut silketofuboksen og tenkte nu jävlar!

Viser seg at det går kjempefint an å lage tofu scramble med silketofu. Skikkelig godt på toast var det og. Det blir riktignok en helt annen konsistens, og om du er ute etter det som ligner mest på eggerøre, vil jeg kanskje si at det er denne, altså. For å gjøre forskjellen enda større, lagde jeg en tykk saus av usøtet soyamelk og krydder som jeg kokte inn, istedet for å ha flere trinn med løk, hvitløk, og så videre. Denne går med andre ord fortere, og, slo det meg – den er perfekt turmat! Silketofu er ikke kjølevare, og kryddermiksen kan du lage på forhånd, og det går fint å lage den med vann istedet for plantemelk. Så se det. Tofu scramble på neste telttur?

Husk at dette er den faste versjonen av silketofu (jeg vet er forvirrende), det er den du somregel finner i tørrvarehylla som heter asiatisk i matbutikken. Altså ikke den flytende på tube. Om du vil ha den enda mer eggete, bruker du svart salt istedet for havsalt.

Silketofu-scramble

1 boks silketofu (de er somregel 300-350 gram)
0,5 dl usøtet plantemelk eller vann
2-3 ss næringsgjær
1 ts gurkemeie
1 ts paprika
0,5-1 ts løkpulver
0,5-1 ts hvitløkspulver
1 ts salt eller svart salt (kala namak)

1 ss nøytral olje

Varm opp en stekepanne med nøytral olje, og ha blokka med silketofu oppi. Bruk en sleiv til å mose den, og skru opp varmen til medium/høy og la den steke. Silketofu vil ikke bli gylden, men du ser at den “smuler” seg litt ettersom væsken fordamper, og det er det du er ute etter.

Bland alle krydderne godt inn i plantemelk/vann, og hell det over silketofuen når den har fått putre i fem minutter. La det koke inn et par minutter, og vips – det er ferdig!

One Comment

  1. Wow! Jeg har hatt nøyaktig denne ideen, siden jeg har vokst opp med eggerøre som en kremete og nesten flytende affære, og jeg ofte har fått servert tofu scramble som har vært litt tørr! Ser nydelig ut! Nå gleder jeg meg til å prøve!! :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.