Restefest

Grønnsaksblanding til alt

1 comment

Vi har alle vært der: Gode intensjoner tidlig i uka ble til fortsatt full grønnsaksskuff i slutten av uka, og det er litt for mye å bruke opp i en middag eller to, og grønnsakene er fortsatt for fine til å gå i krafta. Men brukes, det må de. What to do? Grønnsaksblanding som funker til alt!

Scenarioet over her er ganske ofte aktuelt hjemme hos oss for tiden. Det tar litt tid å venne seg til hverdagsliv med jobb og småbarn, og snart er det barnehagestart og da blir det sikkert enda vanskeligere. Vi spiser og bruker mye ferske grønnsaker, men noen ganger er det rett og slett for mye i skuffen på en gang til at jeg har tid til å deale med det, eller ork til å planlegge med det.

Da gjør jeg dette: Lager en mega-langpanne med min egen, ovnsbakte grønnsaksblanding, som kan fungere som middag i så mange sammenhenger. Hittil har vi brukt det til følgende:

 • Som fyll i (ferdig) pastasaus
 • Som fyll sammen med en boks tomater til lasagnefyll
 • Som tilbehør til ferdigpølser og potetmos
 • Som fyll i wraps sammen med salat, havrerømme og tofu
 • Til tacobordet
 • I toast sammen med vegansk ost
 • Som barnemat som det er (uten salt)

Jeg er helt sikker på at det finnes uendelige bruksmuligheter med denne løsningen, for det er jo nettopp bare masse ovnsbakte grønnsaker, og det, det kan brukes til så og si alt, og du kan tilpasse krydderne til bruk og smak.

Jeg fylte opp en breddfull langpanne, og som dere ser på bildene, det krymper ganske mye når det bakes. Det betyr at de gode smakene konsentreres, og blir helt nydelige. Og som du også ser, her har jeg virkelig blanda alt. På min langpanne er det følgende grønnsaker:

 • Løk
 • Hele hvitløksfedd
 • 1 flaskegresskar
 • Nesten en hel squash
 • En stor neve østerssopp
 • 1 søtpotet
 • 2-3 gulrøtter
 • 1 aubergine
 • 1 blomkålshode
 • Noen røde tomater
 • Rød chilli
 • Et helt hvitløksfedd
 • 1 sitron

I tillegg trengs det litt olje, og eventuelle krydder. Her er min go to- blanding, som funker til det meste. Du trenger ikke mengdeanvisningre: Risle over olivenolje og rør inn så du ser det dekkes greit, og strø over salt og krydder, før du blander det godt sammen:

 • Olivenolje
 • Salt
 • Pepper
 • Paprikapulver
 • Litt tørka urter

Deretter det å sette hele brettet inn i ovnen, la det stå på ca 200-200 grader, og røre med jevne mellomrom så alt blir likt bakt. Smak på de hardeste grønnsakene, når de er ferdige, er alt ferdig.

Når jeg lager så mye som dette, fordeler jeg det i bokser og fryser det ned. Husk å merke godt – da er det lett å ta opp en boks når du trenger grønnsaker til en kjapp middag. Og husk – du kan bruke ALT av grønnsaker!

One Comment

 1. Heidi Kragerud

  Hurra, gudskjelov og endelig!
  Hurra for at du dukket opp i feeden min akkurat i dag! Akkurat når jeg har maaange morgenminutter ledig til å kunne lese en slik inspirerende blogg – om mat! Gudskjelov for at jeg kikket nysgjerrig innom din blogg, som jeg ikke kjenner så godt fra før. Men så viser det seg at den er en liten skatt av nødvendig refleksjon over livet akkurat nå, humor og oppskrifter med pur matglede. Og endelig – her er tipset til hvordan jeg kan rydde i grønnsaksskuffen – jeg digger jo ovnsbakte grønnsaker (og burde strengt tatt kommet på dette selv!)!
  Lykke til med ny versjon av bloggen – gleder meg til å følge deg!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.