Kaker og godis, Restefest

Halvgrovt bananbrød

5 comments

Eller halvgrove bananmuffins! Min nye hangups er nemlig å lage disse i muffinsform, for da passer de perfekt i en liten matboks.

Det går endel bananer her for tiden, det skal innrømmes, med en ettåring som roper banan! så fort hun ser bananbollen på benken. Allikevel hender det det ligger noen bananer der med noen brune prikker, og da er det jeg som roper banan!, for det betyr bananbrød. Verdens letteste kake, perfekt til kaffen, eller som en liten lunsj. Og det var lunsjen som gjorde denne lille vrien på min klassiske bananbrødoppskrift, jeg ville at de skulle ha hakket mer næring, sånn at jeg kan sende dem med Esra i barnehagen – og for at de skulle bli enda bedre som resteoppskrift!

Det er fortsatt chiafrø som er bindelmiddel her, det fungerer perfekt i bananbrød. I tillegg er det sunn olje, og bananer som moses. I det vanlige bananbrødet bruker jeg kun hvetemel, mens her er det omtrent 50/50 med sammalt og fint mel, og det går fint å bruke stort sett det du har. Jeg har bakt de mest med sammelt hvete og siktet spelt, men også brukt grovbakst-blanding og siktet hvetemel, og det blir like godt.

I tillegg har jeg begynt å bake disse med vegansk yoghurt. Det gjør de enda litt saftigere, og litt friskere i smaken, samt at de tilfører litt sødme, for disse baker jeg enten helt uten sukker, eller bare med en liten spiseskje. Hittil har jeg testet med både vanilje- og mangoyoghurt med stor suksess, og jeg tipper blåbær og jordbær og andre friske yoghurtvarianter går like bra. Så her er det med andre ord bare å bruke det du har. Og har du ikke chiafrø, ja, da bruker du linfrø, som i denne varianten.

Du kan gjerne ha i litt finhakka nøtter også, det er veldig godt!

Halvgrovt bananbrød

Recipe by Green BonanzaCourse: Kake
Mengde

1

stk
Preppetid

10

minutes
Steketid

20

minutes

Ingredienser

 • 3 ss chiafrø

 • 6 ss vann

 • 2 modne bananer

 • 1 dl nøytral olje

 • 2 dl vegansk yoghurt, gjerne med fruktsmak

 • 2 dl sammalt hvetemel eller grovbakst

 • 2,5 dl siktet spelt eller hvetemel

 • 2 ts bakepulver

 • 1 ts kanel

 • 0,5 ts salt

 • 1 ss sukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

 • Finn frem en bakebolle, og bland chiafrø og vann i den, og la det svelle i ca ti minutter. Mos i mellomtiden bananene.
 • Bland inn bananer, olje, yoghurt, før du rører inn mel, bakepulver, kanel, salt og evt sukker. Bland godt, og fordel røra enten i 1 brødform kledd med bakepapir, eller i 12 muffinsformer (gjerne i et muffinsbrett for ekstra støtte).
 • Stek på 200 grader i ca 20 minutter, sjekk med en trepinne om de er klare. Det skal ikke sitte igjen røre på pinnen. La avkjøle på en rist.

Tips

 • Kan fryses!
 • Har du ikke chiafrø, kan du bruke linfrø istedet.
 • Kan også fordeles i 12 muffinsformer. Reduser steketiden noe.

5 Comments

 1. Marie

  Hei! Må steketiden eller noen av ingrediensene justeres om jeg vil putte oppi blåbær? Anbefaler du forresten frosne eller ferske blåbær? Gleder meg til å prøve :-)

 2. Jeg prøvde meg på dette bananbrødet og det ble skikkelig kompakt og stusselig. Har du noen ide om hva som kan ha gått galt? Smaken var ellers strålende!

  • Det er veldig vanskelig å svare på uten informasjon om hva du har gjort/ikke gjort :)

 3. Dette er en oppskrift jeg har laget noen ganger nå og den blir like god hver gang :) superenkel, rask og digg! I dag lagde jeg den med bokhvetemel og mandelmel istedet for spelt/ hvete/ grovbakst, og det ble KJEMPEgodt! Anbefales ;)

 4. Ingrid

  Jeg lot brødet stå ti minutter ekstra og da jeg tok det ut var det helt soggy og enda ikke ferdig i det hele tatt. Jeg filgte oppskriften til punkt og prikke, men glemte å sjekke med bakepinnen siden jeg uansett hadde gitt det ekstra tid. For en utrolig skuffelse. Handler tjue minutter om muffinsformene eller brødformen, forresten? Burde vært spesifisert.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.