Kaker og godis

Vegansk pavlova

Tid 1 Hours, 46 Minutes Nivå Medium ingen kommentarer enda

Hvorfor har jeg ikke gjort dette før, var det jeg stort sett tenkte da jeg sto og lagde pavlova for første gang sent på kvelden før 17. mai. For det er både enkelt, raskt (bortsett fra noen timer i ovnen, da) og veldig, veldig godt!

Mengde: Ca 6 porsjoner
Tid: 30 minutter aktiv til

Det er helt sikkert flere gode svar på spørsmålet, som at jeg egentlig ikke er et kakemenneske, at jeg egentlig ikke liker å bake, og i det hele tatt – jeg er litt redd for kaker, det skal innrømmes. Men sent på kvelden før 17. mai i år, for nøyaktig en måned siden, hadde jeg allerede bakt bløtkaka, og fordi feiring ble litt annerledes i år, skulle vi dele opp dagen i to. Og da trengte vi jo to kaker, tenkte jeg. Så jeg slang meg rundt, leste et par oppskrifter, fant på mitt eget opplegg – og gikk i gang! Jeg dokumenterte prosessen og lagde en IGTV-film, som du finner på min instagramkonto.

Vegansk pavlova lages med kikertlake, sukker, og litt hjelp fra Mari Hult, som i sin oppskrift i boka si bruker cream of tartar, som er en ingrediens som hjelper røra å holde formen. I følge Mari går det fint an å bruke maisstivelse også. Jeg lagde to lag i stedet for en stor, og korta da ned steketiden fra tre til to timer. Lager du en høy, la den stå i tre timer. I midten brukte jeg vaniljepudding fra Alpro rett fra boksen, og vispet Gryr-fløte. På toppen, et lass med frisk frukt og litt sjokolade. Og ja, hele kaka forsvant. Fort!

Vegansk pavlova

Recipe by Green BonanzaCourse: Is og dessertDifficulty: Medium
Mengde

6

porsjoner
Preppetid

15

minutes
Baketid

2

timer
Hviletid

12

timer

Ingredienser

 • Marengsbunn
 • Ca 1,5 dl kikertlake (jeg brukte økologisk fra Änglamark)

 • 2 dl sukker

 • 1 ts cream of tartar eller maisstivelse

 • Krem og pynt
 • 1 boks plantebasert kremfløte (feks Gryr)

 • 1 ss melis

 • 1 boks plantebasert vaniljepudding (feks Alpro)

 • Friske bær

 • Litt mørk sjokolade

Fremgangsmåte

 • Marengsbunn
 • Forvarm ovnen til 100 grader (ikke varmluft), og legg et bakepapir på et bakebrett. Sett til side.
 • Finn frem en ren (viktig) bolle, og ha i kikertlake og cream of tartar eller maisstivelse. Visp til det har blitt hvitt, og litt fluffy. Ha i sukker, og visp på høy hastighet til du har en helt stiv marengs – du skal kunne løfte bollen opp ned over hodet. Jeg vispa i kanskje ti minutter.
 • Bre massen utover bakebrettet med en skje eller slikkepott. Om du lager to ved siden av hverandre, pass på at det er noen cm mellom, de vil ese ut litt og feste seg i hverandre. Om de gjør det går det greit å få de fra hverandre ved hjelp av en skarp kniv.
 • Sett kaka i ovnen, og la den stå i 2-3 timer, avhengig av om du har ett lag (3 timer) eller to (2 timer). Skru av ovnen, og la den stå på gløtt minst to timer eller over natta, så marengsen får bli helt stiv.
 • Krem og pynt
 • Ikke visp krem og pynt kaka før rett før servering!
 • Visp plantebasert kremfløte med melis, og gjør klart vaniljepudding og bær/sjokolade. Jeg la vaniljepuddingen og litt krem mellom lagene med marengs, og resten av kremen samt bær og sjokolade på toppen.

Tips

 • Denne må pyntes rett før spising, da fuktighet fra pynten vil gjøre marengsen myk, akkurat som med pavlova laget med egg.

Denne må pyntes rett før spising, da fuktighet fra pynten vil gjøre marengsen myk, akkurat som med pavlova laget med egg.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.