Blogg

Favoritter fra september

1 comment

Jeg har lyst til å prøve noe nytt! Jeg har lyst til å prøve å oppsummere forrige måneds favoritter med dere. Uansett om de handler om mat. Her snakker vi både oppskrifter, bøker, serier og favoritter i heimen.

Helt ærlig: Det har vært tomt i blogginspirasjonskassa de siste månedene. Jeg kjenner det igjen fra tidligere bokutgivelser, at de tar såpass mye tid og krefter at det blir mindre til bloggen. Men denne gangen har jeg også en unge på under to år, verden gikk i lockdown mens jeg var i innspurt… Ja, det ble et helt annerledes år på så mange måter. Så nå, mens jeg sitter og ser på mann og barn på lekeplassen utenfor vinduet ved hjemmekontorplassen min, kjente jeg at jeg hadde lyst til å dele litt andre ting med dere også. Favoritter i livet, rett og slett. Som så mange andre har jeg vært permittert lenge, men er endelig tilbake i full jobb, og det føles utrolig bra! Jeg kjenner også at både energien, inspirasjonen og matgleden er på vei, og da kickstarter vi høsten med månedens favoritter fra august.

Hangups: Brødbaking

Nå baker jeg brød ca annenhver dag, etter at Bonanzabrødet oppsto i august! Det tar så kort tid at det går helt fint å bake det så ofte at vi alltid har nystekt brød. Delvis takket være hjemmekontor såklart – jeg setter deigen på kvelden, og inn i ovnen på morgenen samtidig som kaffen settes på.

Kokebok: Kwoklyn Wan – The Veggie Chinese Takeaway Cookbook

Denne boka kjøpte jeg på Norli Universitetsgata da jeg var innom for å snoke på om de hadde lagd plass til min egen Mer enn mett i hylla (det hadde de! Masse! I vinduet også!), og jeg falt for den umiddelbart. Kinesisk er en type mat jeg lager veldig lite av selv, som jeg alltid har hatt lyst til å lære mer om, og denne boka er gull. Det trengs noen innkjøp av råvarer for å få lagd oppskriftene, men de er lette å følge, og gode på smak! Perfekt for høsten, når det er drittvær ute og det frister å bruke en kveld på å lage noe helt nytt.

Sylting: Grønne tomater

På forrige ukes REKO-ring på Sukkerbiten kjøpte jeg en kilo grønne tomater av de fantastiske folka som driver Husmannshagan. Det er altså ikke grønne tomater som i tomatillos du lager salsa verde av, men umodne tomater som helst skulle ha rukket å bli røde før høsten kom, men som ikke ble det. Det er første gangen jeg sylter grønne tomater, og det ser lovende ut! Jeg lagde en klassisk 1-2-3-lake, men hadde i hvitløk, hel pepper, ørlite gurkemeie og noen kvaster krondill, også fra Husmannshagan. I denne bloggposten fra A Couple Cooks finner du en fin liste med bruksmåter!

Serie: Little Fires Everywhere

Det er ingen hemmelighet at jeg er en seriejunkie, og har sett det meste av (subjektivt sett) gode serier som finnes å strømme, spesielt nå under pandemi og ekstra mye hjemmetid. Little Fires Everywhere, basert på romanen fra Celeste Ng (på Amazon Prime), med Reese Witherspoon og Kerry Washington i hovedrollene gjorde inntrykk på så mange måter! Det er en miniserie, så den er verdt å se mens du drikker en kopp kakao.

Middag: Tacosalat

Min hangups på middagsfronten for tiden er tacosalat. Da lager jeg noe digg tacofyll, gjerne i ovnen, kutter opp friske grønnsaker og urter, lager en dressing med noe kremete og noe syrlig, blander alt i en diger bolle sammen med litt havrerømme eller annen gugge, og knuser et par håndfull tortillachips oppå. Mer om taco og tacosalat kommer etterhvert, jeg jobber med en tacofavoritter-post til dere!

Podcast: Mellom oss

Jeg hører mye på podcast, spesielt når jeg er ute og går. Og når jeg vasker klær, men det er jo en annen sak. Eller er det egentlig det? Uansett: NRKs podcaster er ofte favoritter hos meg, men Mellom oss seiler opp til å få hedersplass. Den handler om de store følelsene, og er så godt produsert og utformet at det nærmest er som en liten terapitime å lytte til dem. Anbefales å gjøre mens du går en tur og får frisk luft i fjeset.

One Comment

  1. Martha

    Fortsett gjerne med slike innlegg, fint!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.