Blogg

Hjemmekontorlunsj i koronaens tid

ingen kommentarer enda

Jobber du hjemme? Spiser du lunsj hjemme hver dag? Er du lei av å lage mat? Jeg har noen tips til deg.

Ok, så la oss bare etablere det først som sist, at vi er dritheldige som bor her, vi er dritheldige, vi som har mulighet til å ha hjemmekontor, og vi er dritheldige som selv i en pandemi kan kjenne at vi er lei av å være hjemme. Samtidig er det helt greit. Det er greit av å bli lei av å være hjemme. Det er greit å kjenne at det tærer på. Det er greit å bli litt koko i bollen. Det blir jeg også.

Derfor tenkte jeg, at jeg kan jo i det minste komme med noen hjemmekontorlunsj-triks til dere, her vi sitter på hver vår tue og gjør vårt, har digitale møter i et rotete hus, med skjorte på overkroppen og joggis på underkroppen, og såvidt har vært ute av huset for å levere i barnehagen. I går leverte jeg i barnehagen i superundertøy, jeg bare sier det. Jaja. Dessuten spiser vi mye mer mat hjemme nå, og det betyr også at det faktisk er en økt mulighet for matsvinn, hvis vi ikke vet hva vi skal gjøre med alt det vi har stående. Der er lunsjen et nyttig redskap for å minimere matsvinn.

Uansett. Mat er viktig når vi jobber, uansett om det er hjemme eller på kontoret. Jeg merker selv at det blir mye matlaging, og jeg er lei av det, og jeg savner å spise sammen med andre. Derfor er dette en bloggpost med to oppfordringer: Gjør det enklere for deg selv med matlagingen, og bruk heller tiden på å snakke med noen du liker godt mens du spiser. Gjerne en kollega.

Tips 1: Restefest

Tips nummer en er såklart restefest. Gårsdagens (eller dagen før der) middag blir en god lunsj, det varmes opp mens du gjør noe annet, og du trenger ikke tenke noe mer over det. Vi spiser mye gryter for tiden, det er lett å lage ekstra av, og alltid godt på dag to og tre også. Husets favoritt nå er Den grønne gryta fra Mer enn mett (side 112).

Tips 2: Prep dagens middag i og til lunsj

Det er ufattelig kjedelig å lage både lunsj og middag, så innimellom lager jeg middagen i lunsjen, og spiser litt av den. Ikke nødvendigvis som ferdig rett, men deler av den. Hvis vi skal ha pasta med pesto spiser jeg litt pesto på skiva, hvis vi skal ha ovnsbakte grønnsaker kutter jeg de opp så de er klare til middag, og spiser dem rå til lunsjen, med feks hummus på siden av. Én runde kutting, to måltider. Hvis vi feks skal ha cæsarsalat til middag, bruker jeg dressingen til dip i lunsjen.

Tips 3: Ferdig preppa lunsj-base i kjøleskapet

Det beste er å slippe å tenke på hva du skal ha til lunsj, for det tenkte du på dagen før, og gjorde alt klart. Favorittene mine er pannekaker, jeg lager mye røre og lar den stå kaldt i flere dager, og steker opp en pannekake eller tre til lunsj. Hvis jeg er i grøt-modus bløtlegger jeg kutta havre, eller bruker lettkokte havregryn, og sørger for å ha sprø frøtopping og gjerne hjemmelaget syltetøy klart. Hvis det er salatmodus, kan du ha ferdigkokt quinoa i en bolle, dressing i en annen, og for eksempel en strimlet råkostblanding i en tredje. Da har du kjapp lunsj!

Tips 4: Nybakt, eltefritt brød

Ok, så jeg innrømmer glatt at det har gått mye av dette i det siste. Jeg setter deigen til Bonanzabrød på kvelden, steker det på formiddagen, lar det hvile en time eller to, og så er det perfekt, nystekt, fortsatt varmt brød til lunsj med minimal innsats. Bedre blir det ikke.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.