Black Pepper Tofu - Green Bonanza
Middag, Tofu

Black Pepper Tofu fra Grønn Bonanza

Tid 40 minutes 6 comments

Det er på tide! Black Pepper Tofu, en av mine klassiker-oppskrifter som ble med i min første bok. Grønn Bonanza, må få eksistere på bloggen også. At last!

Grønn Bonanza er mine første bok. Den kom ut på Cappelen Damm høsten 2016, bare to år etter jeg starta bloggen, på et tidspunkt hvor det ikke fantes veldig mange norske, plantebaserte bøker. Mari fra Vegetarbloggen ga ut sin første bok samtidig som meg, og Jane fra Veganmisjonen hadde også en (eller var det to?) bøker ute da. Nå florerer det av plantebaserte bøker, og det er så stas! Like stas er det at Grønn Bonanza fortsatt lever i beste velgående, med nye opplag stadig vekk. Oversatt til tysk er den også, og den ble også kåret til en av de beste kokebøkene i 2016 av Dagsavisen. Jeg er fortsatt veldig stolt av den, og synes den er knallfin.

Black Pepper Tofu er basert på en oppskrift av en av mine favorittmatskribenter, Yotam Ottolenghi. Matlaging handler om å både inspireres og å gi inspirasjon videre, og for meg har det alltid vært både skikkelig fint og skikkelig viktig å dele hvor jeg henter inspirasjonen min fra, når det er direkte kobla til rettene. Så denne er en ode til Ottolenghi – og en favoritt hos mange av bokbrukerne. Spesielt kult er det å servere den til tofu-skeptikere, for måten tofuen behandles på her gjør den helt nydelig, og jeg vet denne oppskriften har omvendt mang en tofu-skeptiker.

Black Pepper Tofu fra Grønn Bonanza

Recipe by Green BonanzaCourse: Middag, Tofu
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Crunchy og saftig tofu i en digg soya- og peppersaus – din nye favorittoppskrift med tofu!

Ingredienser

 • Ca 400 gram fast tofu

 • 4-5 ss maisenna

 • 3 tomler ingefær

 • 3-4 fedd hvitløk

 • 1 rød chilli

 • 6 små sjalottløk

 • 2-3 vårløk

 • 1,5 ss brunt sukker

 • Ca 1 dl soyasaus

 • Ca 1,5 dl søt soyasaus (kecap manis)

 • Nykverna pepper

 • Nøytral olje til steking

Fremgangsmåte

 • Begynn med tofuen. Hvis du skal gjøre det skikkelig, skjærer du den i like tykke skiver (omtrent 2 cm i tykkelse) og legger den i press mellom kjøkkenpapir og et par tunge kokebøker. Når du presser vannet ut av tofuen, vil den ta til seg mer smak senere. Kutt opp skivene i like store terninger, og vend dem i maisenna. Du kan med fordel blande inn pepper og tørket chili i maisennaen om du ønsker enda sterkere smak på retten!
 • Varm opp nok olje til at det dekker halve tofuterningen i en tykkbunnet gryte eller stekepanne, og stek tofuterningene gylne. Ikke pakk gryta full, gjør det heller i flere omganger. Legg dem til side på en tallerken.
 • Finhakk sjalottløk og la den surre i noen spiseskjeer olje i en stor panne, mens du fortsetter å finhakke chili, hvitløk og ingefær. La alt surre sammen til det blir mykt og lukter himmelsk.
 • Rør inn halvannen spiseskje sukker i panna. Hell oppi soyasaus, både vanlig og søt. Du kan godt måle opp på forhånd, eller helle på slump – det er vanskelig å gjøre feil her.
 • La det koke opp på lav/medium varme, og smak til med pepper. Salt trenger du ikke, det er mer enn nok i soyasausen. Juster smaken med søt/salt soya og pepper. Når du er fornøyd med sausen, blander du inn de crispy tofubitene sånn at de dekkes av saus.

Tips

 • Server med kokt ris, og dryss et lass med finhakket frisk vårløk over før servering.
 • Denne retten er best med en gang den er laget, sånn at tofubitene ikke mister sprøheten sin.


6 Comments

 1. Her vet jeg ikke helt hva som gikk galt :/ Fulgte oppskriften til punkt og prikke, brukte til og med litt mindre soyasaus enn i oppskriften, og den ble så utolig salt at jeg og samboeren min slet med å spise opp. Vi har helt vanlig salt-toleranse. Brukte kikkoman soyasaus og ketjap manis fra santa maria.

  • Hei! Det var veldig leit å høre. Jeg har aldri brukt ketjap manis fra santa maria, utelukkende fordi jeg synes den er altfor flytende, og derfor mistenker at det egentlig ikke er “ordentlig” ketjap manis. Den skal være seig og tyktflytende, som sirup, og smaker knapt salt. Kan det være derfor? Det går også an å bruke en “light” soyasaus, de er ikke like salte.

 2. Hei! Jeg lurte på hvilken type ketjap manis du bruker, Mia? Jeg brukte også santa maria, og det ble ingen suksess her heller… så synd, for oppskriften virker så nydelig!

  • Santa maria sin er dessverre ikke skikkelig ketjap manis, den er altfor tynn, for salt og ikke søt nok. Skikkelig ketjap manis er tykk som sirup. Gå til en grønnsaksbutikk istedet :)

 3. Hanne

  Vi ELSKET denne!!!!! <3 Både barna og de voksne! :)

 4. Wowowow, så god denne var! Har spist mye asiatisk opp igjennom, men dette er en av de beste sausene jeg har smakt og er på høyde med det man får på gode restauranter. Tofuen ble også helt fantstisk; den ble crispy og lett. Dette skal jeg definitivt lage igjen mange ganger! Perfekt måltid å imponere gjester med :) Takk for god oppskrift!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.