Blogg

Favoritter fra oktober

2 comments

Ok, så er vi kanskje halvveis i november allerede, men det er ikke for sent å snakke om favoritter fra oktober av den grunn! Her er både musikk, serier, filmer og podcaster – alt som trengs i en lockdown.

Jeg skal ærlig innrømme at denne runden med lockdown gjør ganske vondt. Ikke fordi det egentlig innebærer de største forandringene for oss, vi har holdt oss unna de fleste og det meste gjennom sommeren og høsten i utgangspunktet, med hjemmekontor og Nesodden-liv. Men det føles ganske utmattende at det ikke ser ut som det er noen ende på dette enda. Vi prøver så godt vi kan å ta vare på hverandre, og jeg håper disse favoritt-tipsene virker som litt omsorg fra meg til deg.

Musikk: SAULT

SAULT har i løpet av sommeren og høsten blitt et av mine desiderte favoritt-band, og det til tross for at de er anonyme. Ryktene skal ha det til at det er Cleo Sol, en annen favoritt, som er vokalist, men utover det er det ingen som vet hvem noen som spiller her er. Albumene er politiske, engasjerte, rå, og dødsbra. De ga ut to album i 2019 og to i 2020, det ene kåra til årets album av Roughtrade. Hør på alle, men begynn gjerne med listevinneren Untitled (Black is).

Serie: The Comey Rule (HBO)

Som mange av dere har fått med dere på instastory er jeg rimelig opptatt av amerikansk politikk, og det har vært en spennende høst, med fire-fem dagers valgvake nå tidlig i november. I oktober så jeg en kortserie på HBO, The Comey Rule, som handler om hvordan James Comey, sjef i FBI, kom på kollisjonskurs med Trump da han vant valget for fire år siden. Veldig godt skrevet, regissert og spilt – opptil flere oh shit-moments. En runner-up er filmen Recount fra 2008 som handler om valget i 2000, da Al Gore og George Bush sto i en tie i Florida.

Podcast: The Daily

Jeg hører på New York Times’ podcast The Daily hver eneste dag, gjerne mens jeg går meg en luftetur. Michael Barbaro og teamet snakker om dagsaktuelle temaer, naturligvis fra et amerikansk standpunkt. Episodene varer bare 20-30 minutter, så det er en fin måte å holde seg oppdatert på de dagsaktuelle temaene på.

Mailingliste: Ida Jacksons Mandagsmedisin

Ida Jackson er et utrolig imponerende menneske, og min sjelevenn på internett. Vi snakker ofte om både matsvinn, matlaging, råvarekjærleik og internett-mekanismer (sånn er det når vi begge har vokst opp på internett). I tillegg er hun forfatter, blant annet av Brillebjørn-bøkene, og hun holder skrivekurs. Ekstremt produktiv, utrolig klok, og hver mandag deler hun en Mandagsmedisin i alle som følger nyhetsbrevet hennes. Anbefales.

Drikke: Whittards Hot Chocolate

Det er sjeldent jeg kjøper ferdigblanda drikkepulver på boks, men denne falt jeg pladask for da jeg leste etiketten i min favorittbutikk her på Nesodden, Draumefangst (Ja, det er også der de nydelige koppene er fra). Denne er en kakao krydra med kardemomme, kanel og krydra plomme, og den smaker annerledes fra all annen kakao! Dette er julekakaoen fra Whittard, og du kan kjøpe den hos Draumefangst.

Middag: Nudler, noodles, ramen!

I det siste har det gått mye i ulike varianter av nudler til middag hjemme hos oss. Det færreste av det ligger på bloggen, for det improveres stort sett til hverdagsmiddagene for tiden, men en klassisk kombinasjon er nudler, en peanøttsaus eller peanøttdressing, med ovnsbakte eller stekte grønnsaker, nudler av hvete eller bokhvete, toppa med rista sesamfrø. Det kulminerte i en ny ramen-oppskrift, Umami-ramen, som jeg har lagd opptil flere ganger i uka.

Prosjekt: 100

I oktober har jeg satt fart på 100-prosjektet mitt, som jeg starta i januar i år. Det gikk ut på å selge 100 ting vi ikke trenger, og bruke pengene på noe fint for meg selv etterpå. Jeg kom fort ut av tellinga, men i oktober satt jeg opp farten på prosjektet for å fylle opp Dreams-kontoen før nyttår, og nå har jeg solgt stort og smått for over 10 000 i 2020. Montro hva jeg skal finne på for noe? Jeg selger stort sett ting på Tise, eller lokale facebook-grupper. Og mye gir jeg også bort! Å leve bærekraftig handler ikke bare om å kjøpe brukt, det handler også om å putte ting tilbake i kretsløpet for gjenbruk når vi er ferdige med det.

Partner in crime: Vegetarbloggen

I oktober var det TV-aksjonen, og i år var det WWF som hadde fått aksjonen. Begge disse organisasjonene ligger mitt hjerte nær, aksjonen har jeg jobba med i flere år, og WWF fordi hjertesak. Jeg starta en digital bøsse med mål om å samle inn 15 000, følte meg vill og gal, og så ble Mari fra Vegetarbloggen med på bøssa. Vi dobla først målet, følte oss koko, og så nådde vi det på to små dager. Vi økte målet til 50 000, og i løpet av noen få uker samla vi inn over 80 000 til TV-aksjonen, takket være dere fantastiske følgere og forlaget vårt Frisk som donerte både bøker og plattform til digitalt matkurs dere kunne få i gjengjeld for donasjon. Jeg synes det er så stas å jobbe sammen med Mari – blogging er ofte “hver blogger, sin egen haug”, men Mari og jeg klatrer ofte opp på samme haug sammen. Det har vi tenkt til å fortsette med – så det er bare å følge med.. I tillegg har vi det skikkelig morsomt når vi jobber sammen, så Mari er definitivt en favoritt fra oktober.

2 Comments

  1. Thale

    Jej! Nå ble jeg glad! Hilsen masekråka fra forrige innlegg

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.