Blogg

Favoritter fra november

ingen kommentarer enda

Det er adventstid, dere! Endelig er det adventstid.

Det betyr også at vi er inne i desember, som betyr at det er på tide å ta en titt på hva som var favorittene i november. For å være helt ærlig gikk november så himla fort at jeg knapt kan huske hva som skjedde, utover at vi hadde valgvake i over en uke, og feira Esra to år. Nå er jo ikke noen av de tingene småtterier, men allikevel. Her er noen andre fine ting fra november.

Artikkel: Meghan Markle – The Losses We Share (NYT)

Jeg er ikke nødvendigvis den største kongefamiliefangjengen du finner, men jeg skal innrømme at jeg sluker The Crown og andre dramaserier om det britiske kongehuset. Meghan Markle, Suits-stjerna som gifta seg inn i det britiske kongehuset før hun og mann og barn brøt alle royale bånd, har lenge vært en forkjemper for mange gode saker. I denne sterke artikkelen skriver hun om da hun spontanaborterte, og mistet sitt andre barn. Tidligere i høst delte stjerna Chrissy Teigen sin historie om det samme, men senere i svangerskapet, og det er så bra at store navn bidrar til å bryte det tabuet det er å snakke om å miste ufødte barn.

Podcast: Gi meg alle detaljene

Fra alvor til ekstremt morsomt: Linnea Myhres podcast Gi meg alle detaljene har vært en befrielse å ha på øra de siste ukene, når alle andre podcaster jeg hører på enten snakker om Trump eller korona. Linnea, selverklært elsker av 2000-tallet og tidligere tidlig topp-blogger, tar for seg alle de største skandalene i kjendis-Norge på 2000-tallet. Jeg skal glatt innrømme at så og si samtlige av disse gikk meg hus forbi da de faktisk skjedde, jeg var opptatt med andre ting (musikk, konsert, øl og foto), så dette er både underholdende og opplysende for meg. Linnea er sjukt morsom. Anbefales.

Lavterskelprosjekt: Julekrans

Som så mange andre har jeg gått inn for at advent skal bli SJUKT HYGGELIG i år, som dere kanskje har skjønt av adventsgavedrysset som pågår i alle mine kanaler nå i desember. Første helgen i advent gikk vi ut i skogen med litt kjeks i en boks, og plukket kongler, kvister og granbar som vi tok oss med oss hjem. Der lagde jeg en julekrans for første gang i mitt liv, godt hjulpet av en ferdigkjøpt halmgrans og litt ståltråd, og den henger nå på døra, og kommenteres av min (nå) toåring på daglig basis i form av Mamma har lagd den!. Yes. Mamma har lagd den.

Serie: Grand Army

Grand Army (Netflix) så ved første øyekast ut som en teenage drama-serie, men er langt fra det. Denne handler om å være ung i vår tid i Brooklyn, med alt det inneholder av press, vennskap, familie, skole, samfunnsutfordringer og politikk. Jeg ble utrolig glad i karakterene i denne, og har anbefalt den til alle som vil høre.

Trigger warning: En av de første episodene inneholder et seksuelt overgrep.

Mat: Gryter med ris

I november har vi spist unormale mengder varme gryter med ris eller lignende ved siden av, og det er vel strengt tatt ganske typisk for denne årstiden. Spesielt indiske curryer, med ris, nan eller papadums, og chutney ved siden av har det gått mye av. Jeg kan på det sterkeste anbefale den grønne, indiske gryte i Mer enn mett – yum! Bonus er at Esra har lært seg å si papadums, som da blir pappadum. Hehe.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.