Heihei!

Foto: Helena Krekling til Mer enn mett

Green Bonanza er et sted for deg som ikke nøyer deg med halvgod mat. For deg som vil at maten din skal være både klimavennlig og god. Gjennomtenkt og gjennomtesta. For deg som gjerne bruker litt tid på å lese oppskriften, planlegge, handle inn. For deg som vil invitere venner og familie på en skikkelig god middag som tilfeldigvis er plantebasert, men som først og fremst er en fest. For deg som vil finne bulletproof oppskrifter på det du vet du vil lage, og inspirasjon til å teste noe helt nytt. For deg som vil nerde. For deg som har umami som et kriterie i matlagingen, og for deg som har hørt om det, og er nysgjerrig på å lære mer. For deg som følger oppskriften fra start til slutt, og for deg som leser den, og deretter gjør den til din.

Det var deg. Hvem er så jeg?

På bildet over har du meg i et nøtteskall. Gjerne ute i skogen bak huset vårt på Nesodden, i en genser strikka av mammaen min, sammen med datteren min, som også har på seg mormorstrikka genser, overtrekksbukse kjøpt på Tise og sko arvet av en nabo. Muffins bakt på brune bananer og litt snacks i en matboks – og kaffe på termosen.

Det er nemlig dét som egentlig er hverdagen min. Green Bonanza er et sideprosjekt. Et sideprosjekt til en hverdag fylt av full jobb som leder for miljø og mat i Øyafestivalen, en hverdag fylt av barn, familie og venner. Og vet du hva? Det gir meg friheten til å gjøre akkurat som jeg vil! Jeg må ikke gjøre noenting, bare det jeg vil. Jeg har også skrevet tre bøker, Grønn Bonanza (2016), Grønnere (2018) og Mer enn mett (2020). De finner du i alle bokhandler.

Dette sideprosjektet starta i 2014, og jeg bestemte meg tidlig for at Bonanza bare skulle være mitt. Det betyr at det ikke finnes noen kommersielle samarbeidspartnere her (altså at det er helt fritt for reklame – alltid), og at jeg gjør alt selv. Nettsideutvikling, oppskrifter, foto, tekst, mail – det er bare meg. I 2021 har Bonanza gjennomgått en oppussing, med nytt design, og en ny retning på det som handler om plantebasert nerding og feinschmeckeri. Jeg gleder meg.

Foto: Helena Krekling til Mer enn mett

Alt innhold (tekst, oppskrift og bilde), både her i og øvrige kanaler, er mitt og skal ikke brukes eller gjengis uten tillatelse fra meg. Du når meg på miafrogner @ gmail.com.