Det florerer av flinke folk både ute på internetten og i virkeligheten, og det er mange som fortjener en skikkelig high five for jobben de gjør med å levere fantastiske råvarer til hvermannsen, formidle gode oppskrifter, inspirere til nye vaner og dele hverdagen sin. Her er noen av mine favoritter, både av steder, organisasjoner og enkeltpersoner.

Frivillige initiativ

Herligheten i Oslo

Herligheten er stedet hvor vi har parsellhage, midt mellom luftetårnene i Bjørvika. På Loenga er det nesten hundre parsellhager, hvor alle oppfordres til å dyrkes økologisk. Nå, sommeren 2015, utvides også stedet til å bli et møtested med baksthus, bikuber og andre spennende saker og ting. Legg neste spasertur innom, davel!

Oslo Kooperativ

Kooperativet er en av mine favorittorganisasjoner. De tilrettelegger for at det skal være mulig å kjøpe fersk, økologisk og kortreist mat – midt i Oslo. Her har man et medlemskap, som muliggjør at du kan bestille ukentlige poser med fantastiske råvarer.

Vegan Norway

Vegan Norway driftes blant annet av min venninne Sally og hennes kjæreste Nick. Tenke seg til, at det måtte to briter til for å lage den beste, norske appen for veganske utesteder og butikker? I appen er det over 500 stedet registrert, og den oppdateres hele tiden. På bloggen finner du også noen av de beste og velreflekterte tekstene om veganisme jeg noensinne har lest.

Majobo

Majobo, eller “mat og jord, der du bor”, er en stor gjeng ildsjeler og entusiaster som jobber for økologisk dyrking – der du bor. De holder masse fine kurs og foredrag, under slagordet selvdyrket er veldyrket.

Grønne nettsteder

Harvest

Harvest er et nettmagasin hvor flinke journalister og friluftsfolk skriver nydelige saker om naturen, om å bruke den, om å ta vare på den. Som de sier: Den trenger ikke oss, men uten den er vi ingenting. Her er det mye fint å lese.

Grønne jenter

Grønne jenter kaller seg en grønn rosablogg, og er et bloggkollektiv bestående av masse superkompetente og aktive jenter som jobber hardt for å ta vare på naturen og miljøet på en rekke forskjellige måter. Superbra!

Grønare Kvardag

Har Norge fått sin første Zero waste-blogg? Jeg tror det! Kristine fra Bergen blogger om hvordan vi kan (og bør!) redusere søppelavfallet vårt. Fersk blogg med stort potensiale, jeg gleder meg til å følge!

Matmerk / Økologisk.no

Økologisk.no er en uavhengig stiftelse som ønsker å bidra til økt mangfold og kvalitet i norsk matproduksjon, et viktig arbeide for å sikre produksjon av sunne, gode og rene matvarer. Her finner du både artikler og oppskrifter.

Miljøorganisasjoner

Natur og Ungdom

Ungdommene i NU imponerer meg ekstremt. Initiativene de står for og hvordan de aktivt jobber både for å bevisstgjøre unge og samtidig påvirke politisk er helt fantastisk. Du kan tidvis se oppskrifter fra Bonanza i NUs kanaler, som de får bruke uten å betale for det.

SABIMA

Samarbeidsrådet for biologisk mangfold er en paraplyorganisasjon for biologiske foreninger som jobber for å bevare de delene av naturen som er avgjørende for at alt som lever, skal få fortsette å leve. Fagfolk med et sterkt engasjement – det er lite som slår det.

Smarte, selvstendige butikker

Mølleren Sylvia

Mølleren Sylvia er et utrolig kult kickstarterprosjekt, som endelig ble en realitet i september! Dette er en av oslos Oslos første matbutikker hvor du tar med din egen emballasje, fyller den med kvalitetsvarer, og betaler i kassa. Utvalget er helt fantastisk, og kvalitet i alle ledd. Sylvia holder til i Hegdehaugsveien.

Fat og Fe

I gårdsbutikken og nettbutikken til Fat og Fe finner du det de selv kaller “produkter av naturmaterialer, gjerne økologiske, gjerne lokalproduserte og ikke minst ting vi bare må ha”. Jeg sier meg helt enig, og ikke minst har de en finfin instagramkonto hvor du kan følge med tuppelurehønene som tusler rundt på gårdstunet sommerstid. Fat og fe holder til utenfor Sandefjord, også i Vestfold, så her har du pitstop nummer to!

Bee Organic

Bee Organic er en kjempefin, liten nettbutikk som forhandler to av mine favorittsaker: Økologiske bomullsprodukter og beeswrap du kan bruke til å oppbevare maten din på best mulig måte, og samtidig redusere plastforbruket ditt. Her finner du også fine ting som bambustannbørster, matbokser og vannflasker i glass. Gjør livet ditt litt enklere, med litt bedre samvittighet for miljøet samtidig.