Tidslinja

Green Bonanza ble startet i juni 2014, og i løpet av de årene har det skjedd veldig mye mer enn jeg hadde sett for meg eller forventet da jeg startet bloggen på impuls (ja, faktisk). Her samler jeg høydepunktene.

2019

Starter året med nyheten om at Grønnere! i likhet med Grønn Bonanza er kjøpt av det tyske forlaget Thorbecke, og skal oversettes og publiseres i Tyskland.

Grønn Bonanza ble utsolgt (!) fra forlaget i julestria! Heldigvis kommer den i et tredje opplag, som betyr at min første bok er oppe i et opplag på 11 000 eksemplarer. Helt sprøtt.

2018

Blir invitert til å være miljøambassadør for Oslo Kommune i anledning at Oslo er miljøhovedstad i Europa i 2019. Ekstremt stor stas. Her kan du lese og se intervju med meg. 

Nok et år som semifinalist i Vixen Influencer Award!

På det personlige planet er 2018 et helt spesielt år: Jeg blir mamma for første gang. 28.11.18 blir Esra født, og livet ble annerledes med en eneste gang.

Utgir boka Grønnere! Lag, smak og del vegansk mat fra hele verden i oktober, med slippfest og bokbad om mat og minner med psykolog Carina Carl. Tre uker før termin, og er ganske så høygravid på slippfesten.

Besøker Natur og Ungdom på sommerleir på Utøya, og holder kurs for en fantastisk gjeng ungdom, som alltid.

Samarbeider med Greenpeace om en kampanje når de for første gang setter klimasaken i sammenheng med kjøttforbruk og -produksjon.

Får snakke om miljø i flere magasiner, blant annet medlemsbladet til Naturvernforbundet og i Kamille sitt store miljønummer med 23 ildsjeler som jobber for miljø.

Holdt både kurs og foredrag på Oslo Vegetarfestival – kurs om hvorfor jeg mener veganere også bør være klimaforkjempere, og kokkekurs sammen med Jane fra Veganmisjonen om sommermat.

Holdt foredrag på Cappelen Damms Vårfestival, og hos Deichmanske bibliotek på Holmlia. Foredrag er gøy!

Starter året med en intensiv jobb med bok nummer to! Fortsatt på Cappelen Damm, fortsatt med Josefin som fotograf. Planlagt utgivelse er oktober i år.

2017

Sammen med DN Smak.no lager jeg vegetarjul-serie i hele desember, med totalt fem artikler og ti oppskrifter. Fantastiske Veslemøy Vråskar tar bildene.

Jeg er semifinalist i årets Vixen Influencer Awards 2017, som årets eneste – og hvis jeg ikke husker feil, den eneste grønne som har vært semifinalist tre år på rad!

Den tyske versjonen av bokaGreen Bonanza, får gode anmeldelser og høy score på tysk Amazon. Så utrolig stas!

Bloggen er nominert til Nicest Blog under Nice Awards 2017 i regi av Vegan Norway! Så gøy at så flinke folk lager så fin award.

2. opplag av Grønn Bonanza kommer ut i april, 6 mnd etter at boka ble lansert.

Grønn Bonanza, min første bok, blir solgt til Tyskland! Dette er helt koko-kult. Allerede i juni i år vil boka være å finne på tysk i tyske bokhandler.

Er bidragsyter i utgivelsen 31 days, som er et nydelig prosjekt av Nina Børke. Her samles 31 eventholdere, 31 fotografer og 31 forfattere mellom to permer for å fronte Veganuary og alt det innebærer. Jeg har bidratt med en tekst. Boken kan bestilles her.

Kickstarter 2017 med å lage digitalt event sammen med fantastiske Leske.no, hvor vi oppfordrer og bidrar til at folk får en fin start i mat- og drikkeveien i 2017.

2016

Grønn Bonanza kåres til årets beste kokebok i Dagsavisen! Det er en utrolig anerkjennelse av det arbeidet som er lagt ned i både blogg og bok som jeg ble utrolig glad og takknemlig for.

Ble nominert og juryplukket som semifinalist til Vixen Blog Awards for andre år på rad – og skrev en kronikk om hvorfor jeg ikke vil mase på leserne mine av den grunn.

Melder Green Bonanza på Sunn Fornuft-plakaten. Dette er et tiltak jeg mener bloggere innenfor alle sjangre bør støtte, for å sikre at vi som blogger tar vårt ansvar som formidlere på alvor ovenfor grupper som kan være utsatt for spiseforstyrrelser.

Både Dagsavisen og Nationen gjorde store dobbelt/trippel(!)sideoppslag om meg og kjøttfri jul 13. desember. Fremtiden i våre hender var med i samme sak, og det samme var Folkehelseinstituttet, som understreker at vegetarisk kosthold er fullverdig kosthold.

Nitimen på P1 kom hjem til meg på besøk for å snakke om vegetarisk julemat, og for å lage currygryte, som utegående reporter Øyvind fikk smake på. Hele saken kan du høre her, og gryta vi lagde er denne.

NY TID intervjuer meg om hvordan jeg tenker om mat og miljø, som er en av de viktigste kampsakene for meg og en av hovedgrunnene til at jeg drifter bloggen. Jeg sier blant annet at “Kjøttforbruket vårt er overdimensjonert, og krever enorme ressurser. Vi må inn og regulere det kunstige behovet vi har skapt, og vi må slutte å sette mennesket i sentrum for alt som skal skje.”

Green Bonanza er finalist i kategorien “Årets nisje” når Godt.no og Mathallen skal kåre årets matblogger. Jeg var også nominert i hovedkategorien, årets matblogger.

Smak, matsatsningen til Dagens Næringsliv, skriver om boka og deler to oppskrifter derfra idet boken blir lansert.

Boka Grønn Bonanza ble lansert på Cappelen Damm 20. september – og gikk rett inn på bestselgerlista! Den finnes i enhver fysisk og digital bokhandel, i tillegg til et utvalg av mine favorittsteder. Les alt om boken her. I forbindelse med boka ble den og innimellom jeg frontet i flere magasiner og spalter.

Norgesglasset på NRK P1 intervjuet meg til spalten #hjelpejorda, hvor jeg snakket om hva jeg liker å spise om sommeren (hint: salat, grill, lokalt), og om jeg faktisk tror at det nytter å spise grønt (hint: Selvfølgelig).

Podcasten Kongler og gress inviterte meg på besøk for å snakke om tofu og falafel – to av mine yndlingstema, så jeg takket selvfølgelig ja.

Nominasjonen til Oslos miljøpris kom som julekvelden på kjerringa, som man sier der jeg kommer fra. Helt uviten om hvem som har foreslått meg, men evig takknemlig – det er utrolig mange initiativ som er nominert, og tidligere vinnere er folk jeg ser opp til.

Stellamagasinet frontet Green Bonanza som månedens blogger i januar/februar, med en av mine oppskrifter og noen anbefalinger. Stella skrev “superfreshe greenbonanza.com er en av de fineste matbloggene vi har sett på lenge – med ren og lekker design og nydelig, smakfull og sunn vegansk mat. Masse inspirasjon for deg som vil bli grønnere!”

Bokprosjektet er selvfølgelig den råeste starten på året. Jeg signerte kontrakt med Cappelen Damm rett over jul, leverte første manus 1. mars, og bruker våren rett og slett på å lage bok. Planlagt utgivelse er i september 2016.

SAMSUNG CSC

2015

Nominert og utvalgt semifinalist i Vixen Blog Awards 2015, og stemt frem av leserne mine helt til finalen sammen med Norges største matbloggere – Trines mat, Mat på bordet, Fru Timian og Anne Brith. Heiet selv på Ina (mat på bordet), som velfortjent stakk av med seieren!

Restaurant Day arrangerte jeg popuprestaurant sammen med mine gode venner jeg arrangerer Ete Supper Club sammen med. Vi serverte 100 porsjoner linsegryte på bare noen få timer, og det var så utrolig hyggelig! Og skikkelig slitsomt, skal innrømmes.

For min egen del var det også et høydepunkt at jeg i november 2015 startet i ny jobb som rådgiver i Trigger, verdens beste kreative PR-byrå (og det er ikke noe jeg bare sier, vi ble faktisk kåret til det!). Tenk for en heldiggris – både drømmejobben og drømmebloggen?

Natur og Ungdom & Putsj er en gjeng jeg heier på med alle armer, bein og lungekraft jeg har, og derfor sier jeg også ja til at de kan bruke tingene mine gratis hver gang de spør om det. Medlemsblad eller blogg – tipp topp tommel opp.

Snapchat skjedde – haha! Jeg sluttet å bruke min private konto og opprettet kontoen greenbonanza, hvor skillet mellom bloggen og privatpersonen vitterlig opphører. Det er altså så gøy, og jeg elsker alle snappene dere sender meg!

I april fylte jeg 30 år (shit), fikk nytt kamera i gave og skjønte at jeg ikke hadde en liten blogg lenger. Skjerpet meg og begynte å ta skikkelige bilder en gang for alle. Kall det gjerne tredveårskrisa.

Stellamagasinet frontet meg og parsellhagen min i saken “Tilbake til røttene”,  hvor jeg snakket om hvorfor jeg vil dyrke mine egne grønnsaker, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

SAMSUNG CSC

Bestemmer meg for at Green Bonanza skal handle om mer enn bare mat, fordi jeg bryr meg om mer enn bare mat. Begynner derfor å skrive mer om turer, reiser og bærekraftige tiltak, om råvarer, og om det jeg freidig nok kalte supertriks, hvor lesere forhåpentligvis kan lære noe som er anvendelig både i og utenfor oppskriftene herfra. Starter også gjestespalten.

Nytt design på bloggen skjedde bokstavelig talt over natta, da jeg var alene hjemme en kveld og bestemte meg igjen (like spontant som da jeg lagde bloggen) for at jeg skulle lage nytt design. Som tenkt, så gjort. Det tok en hel natt med masse kaffe og koding, og var verdt det.

Samarbeidet med NOAH og meatless.no, hvor de fikk bruke og fronte flere av mine oppskrifter i sitt arbeid for vegetarisk kosthold.

Startet året med å runde 1000 følgere på facebook etter å ha hatt bloggen oppe i knappe seks måneder.

Er du på jakt etter den beste kaffen i Berlin?

2014

Avsluttet året med å bli intervjuet i NRK om vegetarisk julemat, og at julemat for meg handler om tradisjoner, som det jo gjør for de aller fleste av oss. Vår julemat har blitt tradisjon også for de i familien som spiser kjøtt til vanlig.

Ble frontet både som månedens matblogger og i ukemeny-delen av Matbloggsentralen.no bare kort tid etter jeg startet opp bloggen, noe som betød mye for at folk fikk vite om Bonanza.

Ble kjent med gjengen i Norsk Vegansamfunn, som tok imot Bonanza med åpne armer. Bakte kaker til deres popuprestauranter på Grünerløkka i Oslo, og i det hele tatt mye hyggelige saker.

Startet Green Bonanza i juni 2014. Holdt det ganske nedpå ganske lenge for å se om det var gøy og for å se om det ble godt tatt imot – noe det jo definitivt ble!

Kreta